JAKOV NOVAK osvojio drugo mjesto na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika!

Od 8. do 10. travnja 2019. godine održano je 25. Državno natjecanje iz njemačkog jezika u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Goethe instituta.

U svim kategorijama (1A – njemački kao prvi strani jezik, 1B – povratnici te kategorija 2 – njemački kao 2 strani jezik ili izborni) natjecalo se ukupno 65 učenika; od toga 31 učenik osnovnih škola i 34 učenika srednjih škola.

Plasiravši se kao drugi na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, na Državno je natjecanje bio pozvan učenik 8.b razreda Jakov Novak, koji se natjecao u kategoriji 2 (njemački kao drugi strani jezik) pod vodstvom učiteljice mentorice Ivane Filipan te je osvojio sjajno 2. mjesto.

Ništa manje vrijedni nisu ni rezultati sa Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika. Tako je učenica Lilli Magdalena Vekić osvojila 1. mjesto u kategoriji 1B (povratnik). U kategoriji 2 osim Jakova sudjelovali su još učenici Roko Sarić iz 8.b razreda i Karlo Culej iz 8.c razreda, koji su osvojili 4. mjesto. Učenik Ivan Šubić iz 8.c razreda osvojio je 6. mjesto, a učenica Hana Strniščak – 7. mjesto. Pod vodstvom učiteljice mentorice Ivane Filipan učenici naše škole iz godine u godinu pokazaju zavidan nivo znanja u njemačkom jeziku te se plasiraju među prvih deset učenika naše Županije, kažu iz Osnovne škole Petar Zrinski. 

Ostavi komentar