Izvode se elektroinstalaterski radovi na Rudarskoj etno kući u Murskom Središću

Rudarska etno kuća Mursko Središće
Rudarska etno kuća

Izvode se elektroinstalaterski radovi na Rudarskoj etno kući u Murskom Središću.

Grad Mursko Središće o ovome je poslao vijest koju prenosimo.

Rudarska etno kuća u Martinskoj ulici, u Murskom Središću, sve više poprima izgled svoje buduće namjene.

Kako je do sad izgrađena potpuno nova, s pripadajućim objektima očito je da će za kratko vrijeme zasjati u punom sjaju kako bi poslužila svojoj svrsi edukaciji mladih, a i prisjećanju mještana M. Središća kao i okolnih mjesta na jedan ne tako davni način života ovoga kraja.

Također, sve što se moglo sačuvati se sačuvalo, kao na primjer kalijeve peći, zidani šporhet, boltana pivnica. Sigurno je da će još više uveličati i turističku ponudu našega grada.

Ovih dana na rudarskoj Etno kući tvrtka DK Elektrousluge iz Peklenice izvodi elektroinstalaterske radove u iznosu od 29.405,44 kune.

Završetkom ovog, za Mursko Središće reprezentativnog objekta, naš kraj dobit će u vrlo kratkom vremenu uz Spomen dom rudarstva u Murskom Središću čiji je vlasnik Grad Mursko Središće, te uz Spomen park naftaštva u Peklenici, jedan zaokruženi prikaz načina života naših predaka.

U sklopu same etno kuće planiraju se izgraditi vanjski WC-i, proširiti dječje igralište te tako stvoriti uvjeti za cjelodnevni boravak obitelji.

Ostavi komentar