Izgradnja sportske dvorane opet vruća tema u Vratišincu, jer neispunjena želja traje godinama

vratišinec vijeće
O dvorani je raspravljalo Općinsko vijeće Vratišinec.

Nazire se početak izgradnje sportske dvorane u Vratišincu, općine koja je jedna od rijetkih koja nema ni posebnu školsku dvoranu za tjelesni odgoj za učenike osnovne škole, već oni nastavu imaju u holu škole. O početku izgradnje sportske dvorane u Vratišincu se priča od 2012. godine, ali dvorana nikako da krene iz temelja. Uz to ona ima i svoju povijest. Školsku sportsku dvoranu, ali manjih dimenzija 27×15 metara, za usporedbu, mogli su dobiti već ranije. U školi je oko 150 učenika tako da nema ni potrebe za većim objektom. No takvom malom dvoranom prvenstveno namijenjenoj nastavi tjelesnog odgoja djece u školi mjesne udruge se nisu zadovoljile, već se u Vratišincu kao i drugdje željela dvodjelna dvorana.

Načelnik Zdravko Mlinarić je ponovio i ovaj put, da takva dvorana ne zadovoljava ni potrebe Rukometnog kluba Sokol koji ove godine slavi 60 godina postojanja i mogao bi nakon njezine izgradnje igrati utakmice u njoj. Dvorana bi trebala biti dimenzija 40×20 metara.

Vijećnici SDP-a ne slažu se s ambicioznim planom načelnika i smatraju ga nerealnim.Tako je njegova najžešća oponentica Biserka Tarandek kazala da je istina da rukometni klub Sokol slavi ove godine 60 godina postojanja, ali ne igra ligu. Dodala je pitanje i hoće li se ta megalomanija moći održavati. Njezin stranački kolega Damir Perhoč poručio je: – Nisu vijećnici protiv, ali se dvorana obećava svake izborne godine, a obećavao ju je Čačić i Matija Posavec.

Oporbeni SDP-ovi vijećnici Biserka Tarandek i Damir Perhoč istakli su da je riječ o nerealnom predizbornom obećanju načelnika Mlinarića koje se ponavlja godinama, a načelnik Mlinarić uvjerava da će u gradnju krenuti ove godine s početnih 750.000 kuna.

Na koji način misl bi otpočela gradnja pročitajte u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 5. lipnja.

Ostavi komentar