Izdana dvojezična slikovnica “Učim volontirati”

Učim volontirati volonteri
Volonteri projekta

Projekt “Učim volontirati” nastao je 2016. godine suradnjom ACT Grupe odnosno Volonterskog ureda Međimurja koji djeluje unutar nje, Udruge Sfera i Osnovne škole Kuršanec te se je provodio kroz školsku godinu 2016./2017.

Ideja projekta bila je uključiti djecu, osnovnoškolce, iz romskog naselja Kuršanec u volonterske aktivnosti čime se željelo unaprijediti životna znanja i vještine malih volontera radi što bolje integracije u društvo te utjecati na razvoj njihove lokalne zajednice. Volonterski programi kreirani su prema interesima i mogućnostima djece kojih je 25 bilo uključeno u volontiranje.

Iskustva s osam provedenih volonterskih akcija ispričali su sami mali volonteri te su njihove priče obuhvaćene u slikovnici “Učim volontirati” koja je izdana na hrvatskom i bajaškom jeziku. Ilustracije koje prate priče izradile su učenice drugih i trećih razreda Graditeljske škole Čakovec. Slikovnica će osim uspomene volonterima služiti i za daljnje promicanje volonterstva među djecom i mladima.

Slikovnicu je moguće pregledati i preuzeti u elektroničkom obliku na web stranici Volonterskog ureda Međimurja: volonterski-um.eu, a sve ilustracije koje su rađene za slikovnicu možete vidjeti na izložbi u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe u Starom Hrastu na 1. katu, na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, do 8. rujna.

Projekt Učim volontirati financijski je podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Učim volontirati volonteri

Ostavi komentar