Izaslanstvo Lipika dolazi u Čakovec na dogovor o zajedničkim projektima

Čakovec Lipik prijatelji
Čakovec i Lipik su gradovi prijatelji

U srijedu, 7. veljače, u službeni posjet Gradu Čakovcu dolazi izaslanstvo Grada Lipika.

U izaslanstvu će se biti gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, zamjenik gradonačelnika Slobodan Katunar, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić, bivši gradonačelnik Lipika Antun Haramija, te predstavnici udruga branitelja lipičkog područja.

Najprije će se u 10 sati održati prijem u Gradu Čakovcu, slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata te Spomen-zida te razgledavanje Muzeja Međimurja Čakovec.

Za kraj će se održati radni sastanak izaslanstva gradova Čakovca i Lipika na temu suradnje i izrade zajedničkih projekata koji bi se kandidirali prema europskim fondovima.

Grad Čakovec i Grad Lipik Povelju o prijateljstvu potpisali su početkom prošlog prosinca, a do toga je došlo zahvaljujući udrugama branitelja iz oba grada. Naime, Čakovčani i Međimurci dali su znatan doprinos u obranih Zapadne Slavonije, posebno u akciji oslobađanja Lipika u prosincu 1991. godine. Riječ je o dogovorenom posjetu, odnosno prvom radnom sastanku predstavnika Čakovca i Lipika.

Ostavi komentar