Iz Općine Sveti Martin na Muri otvorenim pismom odgovorili na uvredu Veselina Vujovića

Martin Srša Dražen Crnčec
Martin Srša i Dražen Crnčec

Nakon što je izbornik slovenske rukometne reprezentacije Veselin Vujović Sveti Martin na Muri nazvao vukoj…, danas su se oglasili i iz Općine Sveti Martin na Muri.

>> Slovenski izbornik Veselin Vujović Sveti Martin na Muri nazvao vukoj…, gdje nemaš ništa

Otvoreno pismo, kao odgovor na Vujovićev komentar, poslao je Martin Srša, zamjenik načelnika općine Sv. Martin na Muri, a podržava ga i načelnik Dražen Crnčec.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Veseline Vujoviću!

Izuzetno Vas cijenim kao vrsnog sportaša-rukometaša, kao izvrsnog trenera i izbornika susjedne nam reprezentacije Slovenije i divim se svim vašim sportskim uspjesima koje ste postigli u Vašoj dugačkoj sportskoj karijeri. Upravo zbog toga začudilo me, a i sve mještane naše male općine Sv. Martin na Muri, što ste nas etiketirali pogrdnim nazivom-vukojebina.

Svjestan sam da ste u svojem životu posjetili mnoge destinacije i vidjeli bijelog svijeta, no ipak mislim da unatoč tome nismo zavrijedili da naš krajolik na kojega smo itekako ponosni nazivate ovakvim pogrdnim imenom.

Općina i svi mještani naše općine, a pogotovo djelatnici hotela, u kojem ste smješteni s Vašom ali i s drugim rukometnim reprezentacijama (Njemačka, Danska, Češka, Španjolska, Mađarska, Makedonija) dočekali su vas raširenih ruku s ponosom i spremnošću da Vam ugode u svemu kako bi Vam boravak bio što ugodniji.
Možda niste znali da je upravo općina Sv. Martin na Muri dobitnica nekoliko domaćih, europskih pa i svjetskih priznanja kao destinacija izvrsnosti koju su prepoznali turistički stručnjaci i koji su na temelju nekoliko kriterija, a u koje spadaju i očuvanost prirodne i kulturne baštine , kvaliteta življenja i dr. upravo ovu destinaciju koju vi nazivate –vukojebina- dodijelili najprestižnija priznanja.

Općina Sv. Martin na Muri graniči sa Republikom Slovenijom uz rijeku Muru koja je dio zaštićenog krajolika i spada u regionalni park Mura-Drava. Dobri odnosi s našim preko murskim susjedima nikada nisu došli u pitanje, čak štoviše i u najtežim trenucima trudili smo se održati ih dobrima.

Stanovnici i s jedne i s druge strane granice žive u istom okruženju i spadaju u isti krajolik i po razvijenosti nisu mnogo napredniji od nas, pa Vas onda pitam, poštovani gospodine Vujoviću, da li onda i mještani koji uplaćuju u državni proračun iz kojeg se preko rukometnog saveza Slovenije i vi plaćate, također žive u vukojebini? Niste li onda tom izjavom uvrijedili ne samo nas nego i njih?
Možda Vam nije poznato, gospodine Vujoviću, da u našu općinu dolaze trenirati hrvatski ali i strani nogometni prvo ligaši pa i naša nacionalna nogometna reprezentacija i nikad se nitko nije žalio u tolikoj mjeri da bi nas nazvao takvim pogrdnim imenom, čak štoviše bili su itekako zadovoljni i ponovno se vraćali.

Žao mi je što tako mislite o našoj sredini tim više što to mišljenje dolazi od tako visoko pozicionirane osobe cijenjene slovenske rukometne reprezentacije i od takvog rukometnog stručnjaka kao što ste Vi.

Možda ste to izgovorili brzopleto i ne razmišljajući što ste u prvi mah rekli, ali ako tako i mislite o našoj sredini mislim da to baš nije bilo mudro od Vas. Nikada mi ne bi palo na pamet komentirati Vaš rad jer ste vrsni stručnjak u svome poslu, ali mislim da ne biste ni Vi trebali komentirati i etiketirati takvim imenom sredinu koja Vas je dočekala s otvorenim srcem i raširenih ruku.

Poštovani gospodine Vujoviću znate onu izreku: nije važno što kaže, nego tko kaže. Obzirom da Vi baš niste bilo tko i da niste baš bilo što rekli, osjetio sam da kao mještanin ove sredine ali i kao zamjenik općinskog načelnika zaštitim ponos naših mještana koji itekako cijene sredinu u kojoj žive. Najmanje što očekujem je da se ispričate i time pokažete da Vam je žao na takvoj izjavi.

Uz dužno poštovanje i srdačan pozdrav!

Martin Srša, zamjenik načelnika općine Sv.Martin na Muri

Ostavi komentar