Ivana Ružić iz 1. OŠ Čakovec imenovana Coding Leading Teacherom

Ivana Ružić Coding Leading Teacher
Ivana Ružić

Europska komisija kroz različite programe i inicijative potiče razvoj digitalnih vještina svojih građana.

Od 2014. pokrenuta je inicijativa Europski tjedan programiranja kojoj je cilj poticanje učenje programiranja, stjecanje vještina i stvaranje programiranjem za djecu, mlade i nezaposlene.

Europska komisija je prepoznala rad i trud učitelja širom Europske unije i ukupno 82 učitelja i nastavnika s područja cijele Europske unije imenovala Coding Leading Teacher.

Coding Leading Teacher priznanje dobila je i učiteljica informatike Ivana Ružić u I. osnovnoj školi Čakovec.

U jedanaest godina rada u obrazovnom sustavu, Ivana Ružić je 9. godinu voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja informatike u Međimurskoj županiji, napredovala u zvanje savjetnice, koautorica udžbenika za informatiku. Petu godinu za redom imenovana je hrvatskom ambasadoricom Europskog tjedan programiranja pri Europskoj komisiji.
Redovito predstavlja stručne radove na mnogim državnim i međunarodnim konferencijama, a 2013. osvojila je priznanje za najbolji stručni rad na međunarodonoj konferenciji Mipro.

Učenike redovito priprema i vodi na različita međunarodna natjecanja od kojih se posebno ističe 2. mjesto na svjetskom natjecanju u primjeni IKT Safety for all, 2012. u Parizu. Voditeljica je mnogobrojnih informatičkih radionica u I. osnovnoj školi Čakovec u vrijeme zimskih i ljetnih praznika za učenike koje sufinancira Grad Čakovec, te Ljetne škole informatike u Dramlju itd.
Kao koordinatorica 9 međunarodnih projekata financiranih sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+, po broju projekata jedna je od vodećih koordinatora u Hrvatskoj.

Kroz projekte neprestano razvija digitalne vještine učenika u I. osnovnoj školi Čakovec i na međunarodnoj razini među partnerima u projektima. Financijskim sredstvima Europske komisije informatička učionica I. osnovne škole Čakovec opremljena je 3D printerom, 3D olovkama, iPad labom, pametnim dodacima za učenje Osmo, robotima Ozobot, Little Bits, Lego Mindstorms, Apple Sphero,…

Međunarodno priznanje Coding Leading Teacher potvrdaje je za dosadašnje djelovanje, ali još više i motivator za daljnji rad, učenje i napredak u lokalnoj zajednici i na međunarodnoj razini.

Ostavi komentar