Iskusite nove programe i izazove u Gospodarskoj školi Čakovec!

gospodarska škola čakovec

Gospodarska škola u Čakovcu obrazuje učenike u sektoru poljoprivrede, prometa, tekstila i galanterije te osobnih usluga. U školskoj 2019./2020. godini upisivat ćemo trogodišnja usmjerenja  cvjećar, vrtlar, poljoprivredni gospodarstvenik, vozač motornog vozila, krojač, obućar, frizer, kozmetičar i pismoslikar, pomoćni krojač, pomoćni cvjećar i pomoćni vrtlar.

U četverogodišnjim programima uz već tradicionalno tehničare cestovnog prometa upisivat ćemo i učenike u tri nova programa koja su u posljednje vrijeme tražene i od strane poduzetnika a to su agrotehničar, modni tehničar i tehničar modelar obuće i kožne galanterije.

Škola se može pohvaliti izvrsnom opremljenošću – nastava se izvodi u suvremeno opremljenim učionicama i praktikumima. Dio praktične nastave izvodi se u različitim europskim zemljama u okviru Erasmus + projekata te učenici i nastavnici dobivaju mogućnost stručnog usavršavanja, razmjene iskustava te razvijanje kompetencija.

Posebna pozornost posvećuje se brizi o učenicima, a dobra suradnja učenika, roditelja nastavnika i stručne službe doprinosi boljem uspjehu i rezultatima. Učenici se mogu uključiti u različite izvannastavne aktivnosti i sekcije te razvijati svoju kreativnost ili pak sudjelovati na smotrama i natjecanjima.

 

ZANIMANJE/PROGRAM TRAJANJE BR. UČENIKA POPIS POTREBNIH DOKUMENATA
TEHNIČAR CESTOVNOG PROMETA 4 20 Potvrda nadležnog školskog liječnika
AGROTEHNIČAR 4 20 Liječnička svjedodžba medicine rada
MODNI TEHNIČAR 4 10 Potvrda nadležnog školskog liječnika
TEHNIČAR MODELAR OBUĆE I KOŽNE GALANTERIJE 4 10 Potvrda nadležnog školskog liječnika
CVJEĆAR 3 8 Potvrda nadležnog školskog liječnika
VRTLAR 3 6 Liječnička svjedodžba medicine rada
POLJOPRIVREDNI GOSPODARSTVENIK 3 6 Liječnička svjedodžba medicine rada
VOZAČ MOTORNOG VOZILA 3 38 Liječnička svjedodžba medicine rada
PISMOSLIKAR 3 6 Liječnička svjedodžba medicine rada
KROJAČ 3 8 Liječnička svjedodžba medicine rada

Ugovor o naukovanju

OBUĆAR 3 12 Liječnička svjedodžba medicine rada

Ugovor o naukovanju

FRIZER 3 12 Liječnička svjedodžba medicine rada

Ugovor o naukovanju

KOZMETIČAR 3 8 Liječnička svjedodžba medicine rada

Ugovor o naukovanju

POMOĆNI KROJAČ 3 4 IZRAVAN UPIS
POMOĆNI CVJEĆAR 3 3
POMOĆNI VRTLAR 3 3

Gospodarska škola u Čakovcu profilirala se kao škola koja prati trendove u svim sektorima u kojima obrazuje učenike, te stoga osuvremenjuje sve segmente nastavnog procesa, vodeći računa o materijalnim uvjetima i stručnom usavršavanju nastavnika i stručnih učitelja. Kvalitetu rada naše škole prepoznala je Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora koja je Gospodarskoj školi dodijelila nagradu za strukovno obrazovanje.

Prepoznatljivost škole također se očituje u uključivanju u programe Erasmus+. Tako smo i za sljedeću školsku godinu osigurali da 100-njak naših učenika bude uključeno u izvođenje stručne prakse u inozemstvu. To nam omogućuje Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koju je našoj školi dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Ovakav način rada omogućuje našim učenicima da ostvaruju vrhunske rezultate u struci. Ove godine je na državnom natjecanju World Skills Croatia 2019. bilo uključeno 12 naših učenika u 8 natjecateljskih disciplina što nas svrstava u sam vrh Hrvatske.

Opremljenost škole važan nam je segment obrazovanja kako bi naši učenici mogli savladavati znanja na suvremenoj opremi. Simulator vožnje, model vozila u prirodnoj veličini, suvremeni pogon za proizvodnju soka, moderno opremljeni frizerski i kozmetički kabineti, novi kabinet cvjećarstva, krojački i obućarski kabinet, školska teretana te razna druga oprema spremna je za nove generacije učenika koji će nakon završetka školovanja zasigurno moći reći da su majstori svog zanata.

Ostavi komentar