INTERVJU TJEDNA: Elena Del Duca podijelila iskustvo volontiranja u afričkoj bolnici!

Elena Del Duca iz Čakovca, studentica je treće godine Primaljstva u Rijeci. Dok su njezini kolege pisali završne radove još prošle godine, Elenina želja je bila da svoj rad bazira na stvarnom primjeru poroda u zemljama Trećeg svijeta. Kartu za Tanzaniju je kupila u listopadu, dok je iza sebe imala veliku potporu cijele obitelji. Vrckava i zanimljiva Elena uz šalicu kave podijelila je svoje iskustvo odlaska u Afriku, državnu bolnicu u Tanzaniju gdje je radila mjesec dana.

– Kad si stigla u Arushu krenulo je tvoje volontiranje u državnoj bolnici? Kako je izgledao tvoj dan u Tanzaniji?

– Živjela sam u hostelu koji je bio udaljen 15 minuta vožnje od bolnice u kojoj sam radila, ali sam prakticirala nakon posla ići pješke za što mi je trebalo oko 45 minuta. Bilo nas je jako puno, od učiteljica, psihologa, primalja, sestara, doktora, fizioterapeuta. Svaki dan sam bila na poslu od 8 do 14 sati. Dan u bolnici počinje pranjem poda. Pod peru svi, od doktora do spremačice. Nakon toga slijedi vizita. Zanimljivo je da se žene prvi dan nakon poroda puštaju doma. Doktor pita je li sve u redu, a kod njih je uvijek pozitivan odgovor, pa čak i kad to nije tako.

Ostatak zanimljivog intervjua tjedna pročitajte u aktualnom tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 13. ožujka!

Ostavi komentar