Inner Wheel klub Čakovec poziva na izložbu predmeta od reciklažnih materijala

Inner Wheel klub Čakovec poklon igračke
Inner Wheel klub Čakovec na jednoj od svojih akcija

International Inner Wheel je svjetska organizacija žena čiji su klubovi često na nacionalnoj osnovi objedinjeni Distriktom. U Hrvatskoj je to Inner Wheel Distrikt 191 Hrvatska, kojem svake godine predsjedava jedan od 13 klubova.

U mandatnoj godini 2017./18. sjedište mu je u IW klubu Čakovec, kojemu je predsjednica Marina Letina.

Na tragu sugestije svjetske predsjednice IIW dr. Kapile Gupta, koja je oglasila ovogodišnji moto „Ostavi trajni trag“, predsjednica IW Distrikta 191 Hrvatska Snježana Petrović-Tkalčec predložila je nacionalnu akciju pod motom „Reciklažno je važno“ koju u svojim sredinama provode svi klubovi u Hrvatskoj kao jedinstvenu distriktnu aktivnost.

Cilj je ekološko osvješćivanje, informiranje i obučavanje lokalne zajednice o različitim mogućnostima ponovne upotrebe otpada te sprječavanja nastajanja otpada. Akcija je formalno započela u cijeloj Hrvatskoj 10. siječnja povodom International Inner Wheel dana, a svaki IW klub u Hrvatskoj može je sprovesti i završiti prema svojim mogućnostima.

U subotu, 20. siječnja, u 10 sati u Dvorani Scheier u Čakovcu Inner Wheel Distrikt 191 Hrvatska upriličit će izložbu predmeta od reciklažnih materijala koje su izradili učenici srednjih strukovnih škola: Gospodarske škole, Graditeljske škole, Tehničke škole i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Predstavnik Čakoma Saša Avirović održat će informativnu prezentaciju, a Udruga Nobilis predstaviti e-letak. U programu sudjeluju Dječji vrtić Krijesnica Čakovec, Dejan Buvač i Ana Zrna.

Ovo je jedna od mnogih akcija koje organiziraju s namjerom da senzibiliziraju građanstvo, a naročito mlade ljude o tom problemu i da skreneu pozornost lokalnoj zajednici na njih.

Ostavi komentar