Na inicijativu učenika OŠ Mala Subotica nastala pjesma i spot ‘Znaš li?’

Spot pjesme 'Znaš li?
Spot pjesme 'Znaš li?

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Međimurske županije te Školskim preventivnim programom koji se provodio u svim četvrtim razredima osnovnih škola Međimurja proveden je projekt pod nazivom ‘Trening životnih vještina’. Tijekom školske godine 2016./2017. ostvareno je osam radionica na satovima razrednika, a jedna od nastavnih jedinica odnosila se na ovisnost o duhanskim proizvodima. Cilj programa je da se smanji učestalost i intenzitet konzumiranja sredstava ovisnosti, kao i odgoda prvog konzumiranja.

Učenici 4.a u video spotu
Učenici 4.a u video spotu

U sklopu programa učenici 4.a razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica u suradnji sa svojom razrednicom Štefanijom Hajdarović napisali su tekst pjesme pod nazivom ‘Znaš li?, a kasnije je učiteljica skladala glazbu te ju odsvirala na klaviru. U svibnju 2017. godine Marko Lajtman iz Male Subotice u svom glazbenom studiju snimio je i programirao zvuk pjesme. Medijska grupa OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica pod vodstvom učiteljica Ive Mihalic Krčmar i Nikoline Hampamer snimile su i videospot. Pjesmu u spotu izvode učenice Julia Matić, Ena Jančec, Sara Dodlek, Mia Novak, Ela Purić, Hana Purić, a solo točku je otpjevala Stella Jezernik.

Spot učenica već se emitira na lokalnim radijima diljem Međimurja, a uskoro će spot biti na Youtube-u i Dječjoj televiziji.  

Ostavi komentar