Inicijativa Ovršni ustanak i s gradonačelnikom Srpakom o svojim problemima

Ovršni ustanak Mursko Središće1

Aktivisti inicijative Ovršni ustanak bili su danas gradonačelnika Srpaka, javlja Grad Mursko Središće.

Priopćenje o ovome u nastavku prenosimo u cijelosti.

Danas su u posjetu gradonačelniku Grada Mursko Središće bili aktivisti inicijative Ovršni ustanak Radovan Preložnjak i Darko Sopić, te upoznali gradonačelnika sa svojom inicijativom oko rješavanja problema ovršenih i blokiranih građana.

Gradonačelnik Dražen Srpak dao im je punu podršku oko njihovih nastojanja da se nađu modeli kako bi rješavanje pitanja dugovanja za građane bilo što povoljnije i pravednije bez nepotrebnih troškova ovrha.

Gradonačelnik ih je upoznao s mjerama koje Grad Mursko Središće već više godina provodi i s kojima građanima koji dođu u nemogućnost plaćanja u određenom trenutku, omogućava beskamatnu otplatu njihovih dugovanja na rate u visini koje mogu bez problema financijski podnijeti, a ovrhe se pokreću samo kad nikako ne postoji mogućnost dogovora i to zbog zakonske obveze naplate. Svi građani koji imaju manji prihod od tisuću kuna po članu domaćinstva ili pak su invalidi preko 80 % su oslobođeni plaćanja komunalne naknade. Roditelji teže bolesne djece također su oslobođeni plaćanja komunalne naknade, a Grad s jednokratnim pomoćima pomaže potrebite.

Predsjednik Ovršne inicijative Radovan Preložnjak sa suradnikom izrazio je veliko zadovoljstvo što Grad Mursko Središće na taj način omogućava što bezbolniju otplatu dugovanja, a također putem oslobađanja obveze plaćanja skrbi za potrebite građane.

Gradonačelnik je također izrazio spremnost da se na razini županije, svi gradovi i općine udruže i osnuju fond za beskućnike. Grad Mursko Središće spreman je ući u taj projekt.

Ostavi komentar