INFO PUNKT Policijske postaje Prelog za veću sigurnost u prometu!

U Prelogu, Glavnoj ulici, na prostoru gradske tržnice uspostavljen je info punkt Policijske postaje Prelog, gdje su policijski službenici prezentirali preventivnu akciju Zajedno do veće sigurnosti te aktivnosti usmjerene prema pješacima i vozačima bicikla u prometu.

Uz policijske službenike u rad infopunkta uključili su se Zdravko Kolarić, načelnik Policijske postaje Prelog, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Željko Poredoš, pročelnik Grada Preloga, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga  i Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga.

Građanima je obzirom na negativni trend povećanja stradavanje pješaka i biciklista na prometnicama, skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative kod kretanja pješaka i vozača bicikla u prometu, s namjerom da se kod tih skupina u prometu podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu i samim time poboljša ukupno stanje sigurnosti cestovnog prometa.

Darivani su promotivni reflektirajući materijali (reflektirajući prsluci, kape i trakice), koji su financirani i nabavljeni putem proračunskih sredstava Grada Preloga namijenjenih preventivnim programima. Uz to građanima su dijeljene i brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“ i „Biciklisti pažnja“.

Posjetiteljima starije životne dobi dijeljeni su korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja, gdje je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od drskih napada na osobe starije životne dobi.

Izvor: Policijska uprava Međimurska

Ostavi komentar