Igoru Horvatu na avanturi Europom ukraden bicikl, gradonačelnik Kolarek obećao pomoć u nabavi novog

Igor Horvat Ljubomir Kolarek
Igor Horvat i Ljubomir Kolarek

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je u svom uredu, u srijedu 12. rujna, Igora Horvata iz Preloga.

Igor Horvat iz Preloga student je druge godine medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Prošlu akademsku godinu 2017./2018. završio je s odličnim uspjehom. Odlučio je iskoristiti ljeto za pravu biciklističku avanturu. Pregledavajući kartu Europe isplanirao je biciklističku rutu koja je iznosila oko 3000 kilometara.

>> FOTO: Igor Horvat (19) iz Preloga na biciklističkoj avanturi od 3000 km po Europi

Planirao je posjetiti neke od najljepših gradova i krajolika smještenih uglavnom u središnjoj u Europi. Navedena ruta uključivala je gradove poput Budimpešte, Bratislave, Brna, Praga, Plzena, Nurnberga, Ulma, Zuricha, Luzerna, Milana, Verone, Venecije, Trsta, Ljubljane i druge. U planiranoj ruti su bila brojna jezera poput Balatona, Bodenskog, Lago di Garda te brojne planine brdovite Bavarske i veličanstvene Alpe. Alpe je prošao kroz prekrasni prijevoj Gotthard u Švicarskoj. Igor je uživao u svakom trenutku svog putovanja. Svaki novi dan je prestavljao novi izazov, upoznavajući nove ljude, druge gradove i naselja.

Tako je bilo svih 25 dana sve dok nije došao do slavnog talijanskog grada Verone. Odlučio je u Veroni pauzirati dva dana. Prvi dan je iskoristio za posjetu Venecije. Iz Verone se uputio vlakom za Veneciju zbog nemogućnosti kretanja biciklom po gradu. Na željezničkom kolodvoru u Veroni je parkirao i zaključao bicikl na za to predviđeno mjesto. Nažalost, kada se navečer Igor vratio, bicikla više nije bilo. Nestanak bicikla je prijavio tamošnjoj policiji. Policija Verone je evidentirala slučaj.

Nakon toliko prijeđenih kilometara te uloženog truda i energije, Igorova avantura je nažalost prekinuta u Veroni, a Igor se u Prelog vratio autobusom. Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek čestitao je Igoru na njegovim uspjesima i obećao pomoć u nabavi novog bicikla, s kojim će ovaj mladi Preložanin sigurno brzo u nove avanture. Pomoć u nabavci novog bicikla obećali su i Huni-bike-shop, Diadema Croatia d.o.o. te Bravarija Štampar d.o.o.

Izvor i foto: Grad Prelog

Ostavi komentar