Iduće godine biciklistička staza od Slemenica do Murskog Središća i semafori u centru grada

Mursko Sreišće biciklistička staza
Sastanak kod gradonačelnika Srpaka s Davorom Bobičancom iz Hrvatskih cesta

Na iznimno prometnoj državnoj cesti na potezu od Selmenica do Murskog Središća  potrebna je kompletna obnova te dionice. U obuhvatu radova je širenje ceste na 6,5 m te obostrana gradnja biciklističkih traka na toj dionici. Za iduću godinu predviđena je semaforizacija centra grada Mursko Središće, uređenje pristupa za osobe sa posebnim potrebama sa biciklističke trake na kolnik, postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije i drugi potrebiti radovi.

U četvrtak, 5. rujna je u Gradu Mursko Središće radni sastanak su održali gr v.d. rukovoditelja Poslovne jedinice Hrvatskih cesta – Varaždin Davor Bobičanec i gradonačelnik  Dražen Srpak, pročelnik Miljenko Štefanić i voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan. na sastanku su analizirali svi aspekti tog projekta.

Rukovoditelj Bobičanec je obavijestio gradonačelnika da se taj projekt temeljem zaključka s nedavno održane sjednice Vlade RH u Čakovcu uvrštava u 2020. godinu s rokom izvedbe 18 mjeseci. Obzirom što Hrvatske ceste imaju ishođenu građevinsku dozvolu te riješene imovinsko pravne poslove za rekonstrukciju ceste, a rješavanje centralnog raskršća u Murskom Središću je u fazi projektiranja i biti će završeno do siječnja 2020. godine, nakon toga slijedi javna nabava te uskoro i početak radova.

Plan je da do turističke sezone bude gotovo centralno raskršće kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu zbog pojačanog prometa u tom razdoblju. Vrijednost investicije je oko 44 milijuna kuna.

Rukovoditelj Bobičanec također je obavijestio gradonačelnika da se u skoro vrijeme priprema obnova mosta preko Mure prema graničnom prijelazu, pa će time ciejla dionica državne ceste biti puno sigurnija, a prometovanje brže i jednostavnije. Pogotovo se povećava sigurnost biciklista i pješaka. Također se u skorom terminu očekuje posjeta ministra vanjskih i europskih poslova Murskom Središću u cilju upoznavanja i pripreme za sastanak sa slovenskom stranom, a u svezi utvrđivanja točke spajanja novog mosta. To je uvjet za početak projektiranja nove ceste od Čakovca do Murskog Središća, zaobilaznice Murskog Središća i novog mosta, a sve to je Vlada svojim zaključkom također naložila Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i Hrvatskim cestama.

 

 

Ostavi komentar