I župan Posavec sastat će se s premijerom te Vladom u srijedu u Varaždinu

Ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 4. sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru u srijedu, 4. srpnja, 11.00 sati, u Varaždinu.

Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovoreno da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Podsjećamo, osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi i u Šibeniku.

Na sutrašnjem sastanku u Varaždinu razgovarat će se o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne uprave, zatim o prijedlozima za unaprjeđenje financijskog sustava Županijskih uprava za ceste, novim instrumentima i mehanizmima za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz europskih fondova i drugih izvora financiranja, kao i o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.–2028.

Međimurska županija je objavila da na ovaj sastanak odlazi i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ostavi komentar