Hvalevrijedna akcija postavljanja dizala u OŠ Tomaša Goričanca u Maloj Subotici

Postavljanje dizala u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica
Postavljanje dizala u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Ovih je dana radno u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici. Nakon godinu i pol prikupljanja novčanih sredstava, sakupljeno je dovoljno kako bi se započelo raditi dizalo u prostoru osnovne škole. Naime, cijeli projekt je namijenjen djeci s posebnim potrebama, koji su do sada imali problema s kretanjem na gornji kat kako bi slušali predmete u višim razredima.

-Lift je prvenstveno namijenjen učenici u invalidskim kolicima koja će krenuti u 5. razred, a zbog slušanja predmetne nastave na katu će joj biti lakše kretanje po školi, rekla je ravnateljica OŠ Tomaša Goričanca Đurđa Horvat.

U školi je nekolicina djece s posebnim potrebama koja nisu vezana uz kolica, ali će im vertikalna platforma omogućiti da bez naguravanja i posebne pomoći razrednih pomagača stignu na kat.

Postavljanje okvira dizala
Postavljanje okvira dizala

-Akciju smo pokrenuli pred godinu i pol, a nositelj cijele organizacije je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma OULL, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Mala Subotica, kaže ravnateljica Đurđa Horvat.

Sakupljeno je oko 75 tisuća kuna od strane Udruge oboljelih od leukemija i limfoma OULL, ostatak je osigurala Županija u svojem proračunu i Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica uz pomoć Općine Mala Subotica.

-Udruga se rado uključila u ovaj projekt te su ljudi na naš račun mogli uplaćivali novce kako bi se što lakše nabavilo dizalo. Nakon godinu i pol marljivog sakupljanja rezultati su tu i dizalo će biti u pogonu već prvog dana škole, rekao je predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma OULL Emil Vibović.

Nakon provedenog natječaja, škola je odabrala najpovoljniju tvrtku Dizala Horvat d.o.o. iz Sračinca koji će i postaviti cijelu platformu. Okviri su već uneseni, a uporabna dozvola će biti do kraja tjedna tako da će prvi dan škole dizalo biti spremno za korištenje.

Ostavi komentar