Dodatna opasnost: Stiže zima, hladnoća i snijeg s utorka na srijedu!

Kako najavljuje prognostičar Kristijan Božarov, umjesto nastavka lijepog vremena, idući tjedan stiže zima: hladnoća, mraz i snijeg.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo zbog toga će izdati posebne upute, jer postoji mogućnost još jačeg širenja koronavirusa.

Stariji ne bi smjeli uopće izlaziti iz svojih domova, ali bit će pravi izazov za organizaciju rada i svega drugoga u unutarnjim poslovima, za što slijede posebne upute.

Zimsko vrijeme će se nastaviti i tijekom utorka. Većinom oblačno, vjetrovito i hladno uz moguću pojavu noćnih negativnih temperatura. Povremeno će padati susnježica i snijeg, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača, čak i u nizinama! Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar pa će temperatura zraka cijeli dan biti oko nule. Prava zima!

Nešto novih oborina bi moglo biti u srijedu i četvrtak. U srijedu bi to uglavnom bio snijeg ili susnježica jer će temperatura zraka i dalje biti oko nule. Puhat će sjeveroistočni vjetar koji dodatno pojačava osjećaj hladnoće. Snježnog pokrivača može biti čak i u nižim krajevima, a osobito u gorskim dijelovima Hrvatske.

U četvrtak će vjerojatno hladnoća malo popustiti, a oborina će biti manje. S obzirom na postupni lagani porast temperature u nizinama je vjerojatnija slaba kiša. Temperatura bi u popodnevnim satima trebala biti oko +5°C.

Za petak vrijeme izgleda malo povoljnije. Uglavnom suho, izmjena oblaka i sunčanih razdoblja i slabljenje vjetra. Jutro će biti hladno, moguća je pojava mraza, a dnevna temperatura se očekuje blizu 10 Celzijevih stupnjeva.

U danima vikenda većinom suho i danju polagano toplije. Noći će i dalje biti hladne uz mogućnost minusa i mraza pa su još uvijek moguće štete na poljoprivrednim i voćarskim kulturama. Danju djelomično sunčano i čini se da bi temperatura polako trebala rasti sve bliže prema 15 Celzijevih stupnjeva.

Foto: Ilustracija

Ostavi komentar