Hrvatskim braniteljima na Dan pobjede GRATIS ulaz u Centar Med dvemi vodami!

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami

Ove srijede 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u srijedu 5. kolovoza Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu bit će otvoren. Radno vrijeme je od 10 do 17 sati.

Međimurska priroda prigodno hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima poklanja GRATIS ulaz u Centar.

Ljubav prema međimurskoj prirodnoj baštini i potreba očuvanja zavičajne prirode prezentirana je u dvije moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam te suvremeno tematsko dječje igralište nazvano Rječica.

igralište-rječica-med-dvemi-vodami-foto-davorin-mance
Igralište Rječica (foto: Davorin Mance)

Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste, tek su dio zanimljivosti koje interpretira Centar za posjetitelje Med dvemi vodami.

Sara Janković
Sara Janković kraj gnijezda stršljena izloženog u brvnari Moj hrast Adam

Također, u brvnari Moj hrast Adam izloženo je ogromno gnijezdo stršljena nađeno na starom tavanu obitelji Janušić Klaić u Vučetincu (više pogledajte OVDJE).

Ostavi komentar