Hrvati vole žestice: Likeri i rakija najpopularniji

Građani Hrvatske vole i često konzumiraju jaka alkoholna pića, a najpopularniji su razni likeri i rakija, izvijestio je magazin Ja trgovac, koji je s agencijom Hendal tijekom listopada proveo anketu na nacionalno reprezentativnom uzorku građana Hrvatske starijih od 16 godina.

Ukupno 55,6% ispitanika iz nacionalno reprezentativnog uzorka ističe da konzumiraju jaka alkoholna pića. Preostalih 44,4% navodi pak da ih ne konzumiraju.

Najpopularnija vrsta jakih alkoholnih pića su likeri koje najčešće pije 35,2% hrvatskih građana, dok je na čvrstom drugom mjestu rakija s 23,3% udjela. Slijedi džin s 14,8%, dok su viski (10,8%) i votka (10,1%) skoro izjednačeni, pokazala je anketa.

Kada je riječ o učestalosti konzumacije rezultati su pokazali da najviše ima onih koji jaka alkoholna pića konzumiraju nekoliko puta mjesečno (29,6%) i nekoliko puta godišnje (28,5%), dok je vrlo blizu i broj onih koji žesticu piju na tjednoj bazi (23,9%).

Nešto je manje onih koji konzumiraju kategoriju nekoliko puta tjedno (15,9%), a najmanje je svakodnevnih korisnika (2,1%), objavio je magazin JaTrgovac.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE