Hrabrica Ivan Sabol (8) iz Palovca nakon presađivanja bubrega uskoro ide kući

Ivan Sabol obitelj sabol bubreg
Ivan Sabol s obitelji nakon operacije, Foto: Kristina Sabol/Facebook

– Sretan sam što mi mama neće više morati davati dijalizu i što ću uskoro izaći iz bolnice i otići kući. Jedva čekam da se poigram s bratom i da vidim bake i djedove. Zaželio sam se doma – rekao je Ivan Sabol iz Palovca (8).

Dječak leži na Pedijatrijskoj klinici u Padovi, gdje mu je u utorak presađen mamin bubreg. Majka Kristina Sabol (30) je nakon uspješne transplantacije bubrega u petak napustila bolnicu. Sada zajedno sa suprugom Draženom (47) svaki slobodan trenutak provode uz sinov krevet, piše 24sata.hr.

Hrabra majka govori kako je presretna što je Ivanov organizam prihvatio njezin bubreg i sada sve ide u najboljem smjeru. Početkom idućeg mjeseca, otac će se vratiti u Hrvatsku u obiteljsku kuću u naselju Palovec na širem čakovečkom području.

Majka će ostati u unajmljenoj garsonijeri koja se nalazi 200-tinjak metara od Pedijatrijske klinike gdje bi Ivan trebao ostati jo
osam tjedana, te će vrijeme provoditi uz svog starijeg sina.

– Ne mogu opisati riječima koliko sam sretna što je transplatacija bubrega uspjela, jer će napokon Ivanov život biti kud i kamo lakši – govori nam presretna majka glasom koji potvrđuje svu sreću i radost pozitivnim ishodom koji je sinkronizirano izveden u dvije klinike.

Od rođenja zbog zatajenja bubrega Ivan je na dijalizi, koju je zadnjih godina četiri puta dnevno obavljala majka Kristina u obiteljskoj kući, jer Ivan uz bolest bubrega ima i bolest mekanih kostiju, zbog koje je do sada 15 puta bio podvrgnut raznim operacijama.

Ostavi komentar