HPD Međimurje imenovalo Bogomira Trabea počasnim predsjednikom te izabralo novog-starog predsjednika Željka Poljaka

Bogomir Trabe i Željko Poljak
Dva predsjednika - Bogomir Trabe počasni i Željko Poljak stari-novi

Planinari HPD Međimurje održali su ovog petka u izbornu skupštinu društva u prepunoj dvorani zgrade Scheier u Čakovcu. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Franjo Janković, Suzana Jalšovec, Ljubica Pavlic i Željko Setnik. Skupštini je nazočila i dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica.

Radno predsjedništvo Skupštine

Izvješće o radu za proteklu godinu podnio je predsjednik društva Željko Poljak. Naglasio je kako su protekle godine članovi društva sudjelovali na ukupno 41 izletu, od čega je 33 izleta organiziralo HPD Međimurje. Izdvojio je jedan od masovnijih pohoda u organizaciji društva koje je održano u travnju Mura – Hrvatska Amazona uz više od 120 sudionika. Uspješna je bila i organizirana tradicionalna Planinarska noć u Međimurju s više od 100 planinara. Istaknuo je veću aktivnost u radu s djecom i mladeži, a posebice kvalitetnu suradnju s III OŠ Čakovec te OŠ Lopatinec. Organizirano je i nekoliko putopisnih predavanja u suradnji s čakovečkom knjižnicom te izložba fotografija u suradnji s Fotoklubom Čakovec. S ponosom je iznio podatak kako je HPD Međimurje na nivou Hrvatske u 2018. godini po broju ostvarenih HPS-ovih priznanja četvrto društvo u državi. Petero članova završilo je tečaj za vodiče A kategorije.

U nastavku su iznijeti financijski izvještaj za prošlu te plan za 2019., te plan rada za 2019. godinu. Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni.

Poljak je sve pozvao na putopisno druženje koje će se održati 19. veljače u čakovečkoj knjižnici na temu planinarsko-turističkog putovanja na Lastovu i Korčulu. Najavio je i nadolazeće predstavljanje knjige “Nebo pune Himalaje” autora Darka Berljaka također u multimedijalno dvorani Knjižnice.

Željko Poljak ponovo izabran za predsjednika na mandat od 4 godine

U nastavku skupštine izabrana su nova tijela društva za razbodlje razdoblje 2019. – 2023. godine. Tako su u upravni odbor društva izabrani: Željko Poljak, dosadašnji predsjednik, Dubravka Kapun (dopredsjednica društva), Suzana Jalšovec (tajnica/blagajnica) te Franjo Janković, Anđelko Borković, Silvo Dania i Stjepan Šajnović za članove Upravnog odbora.

Nadzorni odbor čine Željko Kovačić, Slavica Hranilović i Željko Setnik, a Sud časti Kata Bičak, Ljiljana Kocijan i Franjo Tota.

izborna skupstina hpd Medjimurje (47)_resize
Bogomir Trabe, Željko Poljak i Tomislav Bistrović

Bogomir Trabe imenovan počasnim predsjednikom

Posebno je emotivna bila završnica Skupštine. Društvo je zbog iznimnog doprinosa u radu društva i razvoju planinarstva imenovalo Bogomira Trabea počasnim predsjednikom HPD Međimurje Čakovec. Jadranka Čoklica je u ime Hrvatskog planinarskog saveza Tomislavu Bistroviću uručila zlatni znak za doprinos razvoju planinarstva.

Jadranka Čoklica u ime HPS-a te predsjednici PD Bundek (Sonja Vršić), PK Extrem (Roberta Radović), PD Prelog (Josip Naranđa) uputili su čestitke HPD Međimurje kao i novom-starom i počasnom predsjedniku te poželjeli svima nastavak organiziranja aktivnosti u domeni promicanja planinarstva.

Ovom je skupštinom ujedno i zatvorena treća izložba fotografija “Međimurci u planini” koje je ovo društvo organiziralo u suradnji s Fotoklubom Čakovec, a mogla se proteklih deset dana razgledati u prizemlju zgrade Scheier.

foto: rr

 

Ostavi komentar