Hoće li se u funkciju ponovo staviti željeznička postaja u Murskom Središću?

Željeznička postaja Mursko Središće
Željeznička postaja Mursko Središće prije radova

Već dugi niz godina željeznička postaja u Murskom Središću stoji zatvorena, a putnici koji su većinom srednjoškolci čekaju vlak ili po hladnoći ili kiši ili na suncu bez hladovine.

Riječ je o staroj zgradi koja je prije više godina djelomično obnovljene, a koja trenutačno iziskuje žurna ulaganja kako bi se spasila i očuvala.

Gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak stupio je u kontakt s HŽ-om Područje regulacije prometa Varaždin te sa njima odradio sastanak na tu temu. U ponedjeljak, 30. srpnja, prostorije i sama zgrada željezničke postaje Mursko Središće pregledali su Vukoje iz HŽ-a te gradonačelnik grada Mursko Središće sa suradnicima.

Utvrđeno je da da bi se uz ne prevelika ulaganja zgrada mogla ponovno staviti u funkciju na način da se uredi čekaonica, sanitarni čvorovi te prostorija potrebita u svrhu odvijanja prometa, a koju bi koristio HŽ i policija.

U tom cilju gradonačelnik je uputio službeni zahtjev HŽ-u za daljnje konkretne dogovore oko tog problema sa željom da se međusobni odnosi, ako je to ikako moguće, urede do 1. rujna 2018. godine tj. do početka nove školske godine.

Ostavi komentar