Hoće li se i Donji Kraljevec prikloniti ideji o zabrani rada nedjeljom?

Vijećnik Božidar Kolarić na sjednici Općinskog vijeća dotaknuo se teme regulacije rada nedjeljom u trgovinama. Istaknuo je kako su međimurski gradovi i neke općine odlučili pokrenuti inicijativu kako bi se ukinuo rad nedjeljom, te time omogućio svim radnicama da upravo taj dan provedu sa svojom obitelji.

-Treba napomenuti da većina radnika diljem Hrvatske ima radno vrijeme pet dana u tjednu, dok žene u trgovinama kod nas rade sve subote u godini. Rade za vikende i blagdane, osim Božića, Uskrsa i Nove godine – poručio je Božidar Kolarić, te dodao kako je to dogovor svih subjekata na tržištu, ali je i potrebna inicijativa Općine Donji Kraljevec.

Dotaknuo se i demografske slike svoje općine, te rekao kako upravo zbog minimalca i uvjeta rada mladi odlaze u potragu za boljim životom.

-Žalosno je da nitko ne brine o tim ljudima koji najviše rade pogotovo u blagdansko vrijeme, i to još za minimalac. Samo se stavite u situaciju da su u pitanju vaše žene ili sestre – rekao je.

Odgovor na pitanje o zabrani rada u trgovinama nedjeljom dao je načelnik Miljenko Horvat.

-Razgovarao sam s direktorom Metssa i Kitroa koji su ovdje prisutni. Veliki je problem što nemamo zakonsku mogućnost njima zabraniti rad nedjeljom. Kitro je rekao da će smanjiti radno vrijeme – odgovorio je načelnik.

Ostavi komentar