HARD CRO: Humanitarnom biciklističkom vožnjom u Termama Sveti Martin najavljeno treće izdanje utrke

hardcro utrka

U petak, 18. svibnja u Termama Sveti Martin završila je humanitarna biciklistička vožnja „Hardcro 4 Strong Hearts“ kojom je najavljeno treće izdanje HARDCRO ultramaratonske biciklističke utrke koja će se startati za mjesec dana, 18. lipnja. Ovom humanitarnom vožnjom prikupljala su se sredstva za „Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi“ u Gornjoj Bistri, jedinoj ustanovi u Hrvatskoj koja brine o malim pacijentima s rijetkim dijagnozama.

Vožnja je krenula u četvrtak, 17. svibnja od partnera utrke, Iločkih podruma, a završila sljedećeg dana oko 17 sati u LifeClass Termama Sveti Martin. Po završetku utrke održana je i konferencija za novinare kako bi se skrenula pozornost na potrebe bolnice u Gornjoj Bistri i najavila treća HARDCRO utrka koja starta za mjesec dana, 18. lipnja.

Sudjelovalo je 20 biciklista iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske koji su u dva dana prošli 340 kilometara. Među njima su bili i poznati biciklist Hrvoje Jurić, direktor Termi i veliki zaljubljenik u biciklizam Branimir Blajić te Robert Setnik koji je sa suprugom Anitom u rikši cijelim putem provozao i najmlađu sudionicu utrke – trogodišnju kćer Mariku.

Osim humanitarne note, vožnja je najava još jedne HARDCRO ultramaratonske biciklističke utrke poznate po tome što prolazi kroz 4 geografski najudaljenije točke Hrvatske. Kreće se iz Iloka na istoku, prolazi kroz Sveti Martin na Muri na sjeveru, Savudriju na zapadu te završava na samom jugu ispod Dubrovnika – u Moluntu. Ruta je duga oko 1400km, a ukupna elevacija je oko 13 000km. Da biste vozili, morate biti „samodostatni“, morate voziti i zadovoljiti sve potrebe bez podrške. Da biste uspješno završili utrku od 1400km, morate ju završiti unutar 120h (5 dana).

Prethodne dvije HARDCRO utrke pokazale se izuzetno uspješnim projektima, jedinim takve vrste u Hrvatskoj te nailaze na velik interes biciklista raznih profila te kod sve veće publike, kako u državi tako i u inozemstvu. Ovakva je najava dodatno povećala nestrpljivo iščekivanje trećeg izdanja #HC2018 koje starta 18. 6. 2018. iz Iloka. Sudjeluje 40 natjecatelja koji se neprestano prate putem GPS uređaja pa tako i publika može pratiti utrku u realnom vremenu. Dolaze iz 14 zemalja, a jedan dolazi čak iz dalekog Tajlanda.

Organizacijski tim HARDCRO projekta čini troje entuzijasta Kornel Boroš, Ivan Rogić i Varga Vanja. Utrka se održava uz podršku partnera Iločki podrumi, LifeClass Terme Sveti Martin, Zagrebački Holding, Kamp Veli Jože – Savudrija, Klaster sjeverozapadne Istre, Malvasija Wine Bar, Chronometrum / Vitesse, Giant Hrvatska, Rusjan i Hvar Life.

Pratite HARDCRO na službenoj Facebook stranici, a više informacija možete potražiti putem emaila [email protected], te putem službene internetske stranice www.hardcro.com gdje će prije utrke biti dostupan i link za praćenje utrke u živo.

Ostavi komentar