Gradonačelnik Kolarek primio učenike Osnovne škole Draškovec

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je u svom uredu učenike Osnovne škole Draškovec, koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Tako su Leo Lipić, učenik trećeg razreda te Leo Dolenec i Jan Horvat, učenici četvrtog razreda, sudjelovali u  superfinalu IRIM -Croatian Makers lige u Zagrebu.

Radi se o natjecanju s područja informatike. Učenici Osnovne škole Draškovec prošli su nekoliko krugova na županijskoj razini, a na natjecanju u Zagrebu susreli su i ministricu Blaženku Divjak te predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Njihova je mentorica Marina Držanić. Rok Škoda, učenik sedmog razreda, prošle je godine osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju te sudjelovao na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Ove je godine na županijskom natjecanju osvojio drugo mjesto, a njegova je mentorica Katica Mikulaj Ovčarić.

Nina Sabol, učenica osmog razreda, pak je glavna urednica školskog časopisa Osnovne škole Draškovec,  Draško. Časopis je i ove godine sudjelovao na državnoj smotri su učenici iz Draškovca i njihova mentorica Ivana Beti, primili brojne pohvale za svoj rad. Svima njima, kao i ravnateljici škole Margit Mirić, na uspjesima je čestitao gradonačelnik Ljubomir Kolarek, zaželjevši još bolje rezultate u novoj školskoj godini.

Ostavi komentar