Gradnja aglomeracije Mursko Središće trebala bi početi krajem 2018. godine

aglomeracija Mursko Središće sastanak
Foto: Grad Mursko Središće

Održan je sastanak o aglomeraciji Mursko Središće.

Grad Mursko Središće je o ovome poslao priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Grad Mursko Središće u suradnji s Međimurskim vodama izradio je projektu dokumentaciju za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda – aglomeracija Mursko Središće.

Na tu je temu održani sastanak u Gradskoj upravi u srijedu, 20. lipnja 2018., na kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, službenik za informiranje u Međimurskim vodama Biserka Mavrin Veinović, pročelnik JUO Miljenko Štefanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Zvonko Vrtarić i voditelj odsjeka za gospodarstvo i graditeljstvo Josip Sršan.

Raspisivanje natječaja za gradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda očekuje se sredinom rujna ove godine, a raspisivanje natječaja za stručni nadzor sredinom kolovoza ove godine.

Sam početak gradnje planira se krajem 2018. godine dok je financiranje osigurano iz EU fondova, Hrvatskih voda, a u manjem djelu i iz proračuna Grada Mursko Središće.

Gradsko vijeće Grada Mursko Središće će na svojoj 7. sjednici čije se održavanje planira za 9. srpanj usvojiti Odluku o priključenju na komunalne i vodne građevine temeljem koje će Međimurske vode početkom 2019. godine s korisnicima potpisivati ugovore o priključenju. Priključenja će za sve postojeće korisnike kanalizacijskog sustava biti u cijelosti besplatna i na teret EU projekta osim dijela od kuće do šahta. Pozicija samog priključenja biti će određena temeljem dogovora između predstavnika Međimurskih voda, koji će prilikom potpisivanja ugovora izlaziti na teren, i vlasnika objekta.

Ostavi komentar