Grad Prelog objavljuje Javni poziv za kupnju stana iz Programa POS – a!

zgrada-prelog1
Prelog

Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji (NN 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15 i 57/18) uređuje se sustavno organizirana stanogradnja poticana javnim sredstvima, radi zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja što šireg kruga građana, kao i unapređivanje graditeljstva putem programa POS.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a, da ispune Upitnik (u privitku) te ga dostave na mail [email protected] ili osobno u Upravu Grada Preloga, Glavna 35, 40323 Prelog. Također, u Upravi Grada Preloga, možete dobiti i sve dodatne potrebne informacije.

Na Javni poziv za iskaz interesa možete se javiti do 15. svibnja. Detaljnije informacije o Programu poticane stanogradnje (POS) možete pronaći na web stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i na web stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Grad Prelog osigurao je zemljište za gradnju te će nakon iskazanog interesa organizirati prezentaciju programa gradnje. Što se tiče cijene stana po kojoj građani kupuju stanove iz Programa POS-a, ona je određena Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji (izmjene i dopune 57/2018, stupile na snagu 5. srpnja 2018. godine) u maksimalnom iznosu od 9.000,00 kuna/m2 NKP stana. Nakon što Grad Prelog utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donosi odgovarajuće odluke, dogovara i ugovara s APN-om daljnju realizaciju programa, te objavljuje javni natječaj za formiranje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a.

Izvor: Grad Prelog

 

Ostavi komentar