Grad Mursko Središće prijavio projekt „Gledalište s pratećim sadržajima nogometnog kluba „Rudar“ središnjem državnom uredu za šport

Grad Mursko Središće prijavio je „Gledalište s pratećim sadržajima nogometnog kluba „Rudar““ na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanje športskih građevina u 2019. godini Središnjem državnom uredu za šport. S obzirom što su se na navedeni Javni poziv mogle prijaviti samo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave što znači da se nogometni klubovi ne mogu javiti, vlasništvo NK „Rudar“ sredinom veljače preneseno je na Grad Mursko Središće.

NK Rudar Sredisce (7)

Cilj građenja gledališta s pratećim sadržajima na lokaciji nogometnog igrališta NK „Rudar“ u Murskom Središću je povećanja kapaciteta gledatelja sportskih natjecanja i događanja. Prema dosadašnjoj situaciji NK „Rudar“ može primiti 200 gledatelja, a nakon izgradnje tribina taj broj bi se povećao na 500 gledatelja po sportskom događaju. Zbog navedenog zahvata omogućilo bi se organiziranje natjecanja za 3. hrvatsku nogometnu ligu, naspram dosadašnjem natjecanju u 4. hrvatskoj nogometnog ligi. Za natjecanja u 3. hrvatskoj nogometno ligi, što je postavljeno kao cilj za 2019. godinu, potrebno je izgraditi tribine kako bi se udovoljili kriterijima komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

NK Rudar Sredisce (2)

Ukupna investicija ove prijave (Gledalište s pratećim sadržajima NK „Rudar“ – za nastavak gradnje) prema projektantskoj procjeni iznosi 504.131,75 kuna pa tako od Središnjeg državnog ureda za šport Grad traži sufinanciranje u iznosu od 400.000,00 kuna, odnosno 79%, a 104.131,75 kuna, odnosno 21% sufinanciranja osigurano je u proračunu Grada Mursko Središće za 2019. godinu.

Predmet prijave je nastavak izgradnje gledališta predviđen unutar tlocrta 22,60 x 15,7 m. Dosadašnjim aktivnostima izvedena su spremišta ispod tribina te nastavak izvedbe obuhvaća armirano – betonske tribine sa svim nosivim elementima (horizontalni i vertikalni serklaži), zidanje svih nosivih i pregradnih zidova, te izvedba unutarnjih četverokrakih stepenica. Prijavljenom fazom završila bi se izvedba armirano betonskih tribina do funkcionalne gotovosti. Radovi na izgradnji gledališta trajali bi tri mjeseca od odabira izvođača radova i potpisa ugovora. Sljedeća faza kojom bi se došlo do faze visoke gotovosti planira se prijaviti na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

izvor: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar