Grad Mursko Središće posljednjih godina prednjači po razvoju u Hrvatskoj

ms zona Brezje
Gospodarska zona Brezje velikim ujedom sredstava financirana je sredstvima iz EU fonda

Od godine 2017. bilježi se stalni porast povlačenja financijskih sredstava iz fondova Europske unije i u razdoblju od 2017. do 2019. gradovi Republike Hrvatske povukli su čak 1,3 milijarde eura. Veseli podatak što je u tom razdoblju posebno uspješan i Grad Mursko Središće, koji je na nedavnoj listi osvanuo na 9. mjestu najuspješnijih gradova po povučenim sredstvima po glavi stanovnika za godinu 2019, poručili su u propćenju iz uprave Grada.

Grad Mursko Središće je još uspješniji ako se gleda napredak u promatranom razdoblju. Zvuči pomalo nestvarno povećanje za više od 20.000 posto što Grad Mursko Središće svrstava na treće mjesto u Hrvatskoj gledaju li se povučena sredstva po glavi stanovnika 2019. godine u odnosu na 2017.

Ovo istraživanje koje je proveo portal gradonacelnik.hr temelji se na službenim podacima Ministarstva financija za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

U tom je razdoblju Grad Mursko Središće uz one manje provodio i velike infrastrukturalne projekte poput izgradnje Dječjeg vrtića Maslačak i Gospodarske zone Brezje. U Murskom Središću se i trenutno provode veliki infrastrukturalni projekti koji donose najveća financijska sredstva, poput aglomeracije i uvođenja širokopojasnog interneta, pa vjerujemo da će Grad Mursko Središće i narednih godina služiti kao primjer ostalima. Ukupna direktna korist za Mursko Središće kroz projekte koji su provedeni ili se provode je približno 175 milijuna kuna. (GMS)

 

Ostavi komentar