Grad Mursko Središće podržao s 2000 $ Ivu Hranilović iz Peklenice da treći razred srednje polazi u Americi

gradska vjećnica Mursko Središće
Grad Mursko Središće odlučio je podržati Ivu Hranilović u njezinu nastojanju da dio obrazovanja stekne u Americi.

Iva Hranilović iz Peklenice, učenica drugog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu prijavila se na natječaj ra zamjenu učenika za školsku godinu 2021./2022. Izabrana je kao jedna od samo dvoje učenika iz Hrvatske koji će dobiti priliku treći razred srednje škole polaziti u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u školi Friends School of Baltimore u gradu Baltimoreu, u saveznoj državi Maryland.

Iva Hranilović već se niz godina ističe odličnim rezultatima u odbojci i odbojci na pijesku. Kako se za sve programe međunarodne razmjene učenika naplaćuje i naknada obiteljima od strane ASSIST-a, organizacije koja provodi natječaj i organizira razmjenu, temeljem odluke kolegija gradonačelnika, Grad Mursko Središće je odlučio pomoći s iznosom od 2000 američkih dolara.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da želi Ivi uspješno školovanje, stjecanje novih iskustava i znanja, koje će nadamo se jednog dana koristiti upravo na području grada Mursko Središće. Ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje jedna je od vodećih smjernica politika Grada Mursko Središće, istaknuo je.

Ostavi komentar