U Gornjoj Dubravi umirovljenici Međimurja održali svoje 11. sportske susrete

sportski susret umirovljenici Gornja Dubrava

U organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije organizirani su 11. sportski susreti između udruga na sportskim terenima kavane „K Jeleni” u Gornjoj Dubravi.

Na tradicionalnom jesenskom nadmetanju u pet disciplina – pikadu, visećoj kuglani, šahu, gađanju zračnom puškom i kartanju bele okušalo se preko 150 rekreativaca treće životne dobi.

„Ne možemo bez ovakvih druženja koje nam u ovo naše doba znače najviše“, rekli su sudionici te odgovorili na pitanje zašto se svake godine okupe u tolikom broju.

U Gornjoj Dubravi posjetio ih je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je i sam ljubitelj ovakvih događanja te nadodao kako uživa u društvu koje mu uvijek izmami osmijeh na lice. Susret je posjetio i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović koji je zajedno sa zamjenikom župana otvorio sportske igre.

Predsjednik Saveza umirovljenika: „Ovakva druženja su nam važna!“

– Međimurska županija je oduvijek podržavala ovakve manifestacije te pomagala svoje udruge s raznim sredstvima koje će iduće godine biti nešto veće, kako bi se i dalje mogli ovako okupljati i provoditi sve svoje zacrtane aktivnosti u okviru saveza. Čestitke Vam na svemu što radite, primjer ste svima nama. Danas pobjednik nije samo jedan, pobjednici ste svi, jer bit ovakvih događanja je ovo druženje koje imamo, prijateljstvo i rekreacija – rekao je u prigodnom obraćanju zamjenik međimurskog župana.

– Ovakva okupljanja važna su zbog zdravstvenog stanja umirovljenika, fizičkog i psihičkog i zahvaljujući Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu, takve stvari možemo redovito održavati – objasnio je domaćin Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije i zahvalio na suradnji s Međimurskom županijom koja na sve načine podržava ovakva događanja.

Udruge koje su sudjelovale na susretu su Udruga Ivanovec, Čakovec – Jug, Prelog, Gornji Hrašćan te Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec.

Nakon natjecanja slijedilo je prigodno druženje svih sudionika te podjela nagrada i zahvalnica svakome od njih.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar