9.5 C
Čakovec
Utorak, 28 ožujka, 2023

Goričan dobitnicu Rektorove nagrade Kristinu Gudlin nagradio s 1000 kuna

Goričan se može pohvaliti vrlo uspješnim studentima, a načelnik općine Goričan Mario Moharić i predsjednik općinskog vijeća Stjepan Ribarić priredili su prijem za izvrsnu studenticu Kristinu Gudlin, predali joj buket cvijeća i nagradu od tisuću kuna.

Načelnik Mario Moharić istaknuo je veliko zadovoljstvo Kristininim uspjehom, te joj poželio puno uspjeha u životu i u nastavku školovanja na doktorskom studiju. Njezin uspjeh mogao bi biti poticaj svim učenicima općine Goričan jer trud i upornost uvijek se isplate.

Kristina Gudlin iz Goričana u akademskoj godini 2016/2017. dobila je Rektorovu nagradu. Nagrađeni je rad pisala s kolegicom Marijanom Kardum iz Šibenika, a bavile su se poslovicama iz kojih su nastojale iščitati što Hrvati misle o drugim narodima. Budući da su proučavale četrnaest zbirki poslovica, za rad naslovljen Heteropredodžbe u hrvatskoj paremiološkoj građi trebala su im tri mjeseca. Uz nagrađeni rad, ove je godine sudjelovala na dva međunarodna simpozija. U Osijeku je sudjelovala na simpoziju Third International Symposium on Figurative Thought and Language gdje je izložila rad naslovljen Repetition as a category of meaning in political discourse, a u Banjoj Luci sudjelovala je na simpoziju Narativi i politička istina u kontekstu humanistike gdje je izložila rad Analiza uporabe leksema konj u političkome diskursu. U Zagrebu je 2015. godine sudjelovala na prvoj konferenciji – II. međunarodna studentska konferencija Jučer, danas, sutra – slavistika s temom Poredbeno-razlikovni pristup suvremenoj kajkavskoj akcentuaciji, a s kolegicom Kardum je iste godine izlagala na konferenciji  Slavic regions which are difficult to change – stereotypes, beliefs, perception, koja se održala na Jagiellonskom sveučičištu u Krakovu s temom Percepcija Drugog u frazeologiji hrvatskoga jezika. S temom Orijentacijske konceptualne metafore u hrvatskome jeziku izlagala je 2016. u Ljubljani na konferenciji 5. studentska lingvistička konferencija – Stulikon.

Trenutno je apsolventica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uz studij i ostale obveze, radi i nekoliko studentskih poslova – promocije telekomunikacija na otvorenom (Bonbon, Simpa), promocije i prodaja (Philips), radi u uredu, daje instrukcije, a do nedavno se bavila i istraživanjem tržišta za rent-a-car agenciju. Dobitnica je stipendije Zaklade Mikec za akademsku godinu 2016/2017. zbog izvrsnog prosjeka ocjena (4,9). Nada se da će sljedeće akademske godine upisati doktorski studij u Novoj Gorici u Sloveniji.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,077FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE