GORAN ČANADI Nova restaurirana VW ljepotica čeka ljetnu sezonu!

Restaurator VW Buba Goran Čanadi
Restaurator VW Buba Goran Čanadi

Oldtimera je kupio prije četiri godine koji je u to vrijeme bio rastavljen u najsitnije dijelove. U godinu dana zasjao je u novom izdanju, lakiran, tapeciran i s obnovljenim motorom! 

Otkad je postao samoprozvani restaurator, napravio je ukupno sedam projekata, ali tu ne planira stati jer ga u radionici čeka ljepotica austrijskog podrijetla koju planira dovršiti do sredine ljeta, ispričao nam je Goran Čanadi. 

U sklopu svog domaćinstva u Frkanovcu 27-godišnjak Goran Čanadi već 20 godina ima malu privatnu automehaničarsku radionicu u kojoj je odrastao, pa je time i stekao sklonost prema automobilima. Privatni interes kasnije je pretočio u svoj obrazovni put na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a danas radi u jednoj privatnoj tvrtki u Grazu gdje konstruira nove automobile.

Prvu Bubu je kupio prije sedam godina više iz zabave i izazova jer je u to vrijeme vladala tvrdnja kako je VW Bubu teško preraditi u Cabriolet. Goran je tu tvrdnju opovrgnuo te je uložio sve znanje kako bi dokazao suprotno.

Svoju crvenu VW Bubu vozio je dvije godine, na podvozju ima veliki broj novih dijelova i spuštena je. Motor je generalno uređen, a potrošnja mu iznosi oko 10 l/100 km, dok mu je maksimalna brzina 140 km/h. Automobil je dobio i pojačalo s odgovarajućim subwooferom i zvučnicima, a krov mu se može otvoriti.

– Nakon toga krenuo je cijeli niz projekata, stekao sam puno iskustva, a time se podigla vrijednost i kvaliteta pojedinih restauracija. Crvenu Bubu sam ubrzo jako zavolio, sredio je za svoje privatne interese, ali nakon nje sam naišao na stariji model, a to je smeđa ljepotica koju trenutno vozim – kaže restaurator Goran.

Smeđa Buba najstarija je koja je prošla kroz njegovu automehaničarsku radionicu, a bila je rastavljena na najsitnije dijelove. Nakon godinu dana zasjala u punom izdanju te bila spremna za odlazak na proljetno vjenčanje prijatelja.

Planovi za daljnje restauracije su već u realizaciji, pa je tako nedavno kupio Bubu austrijskog podrijetla koja datira iz 1967. godine. Ipak, Gorana najviše veseli činjenica da je stvorio cijeli Buba klub u malom selu kao što je Frkanovec.

Foto: Zlatko Vrzan/Privatna arhiva

 

Ostavi komentar