10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Friday night live u Mamas&Tapas baru: Nastupa Ivana Galić!

Friday night live ovog petka od 20 sati ugošćuje Ivanu Galić.
Ivana Galić svestrana je vokalna umjetnica koja vješto kombinira tehniku klasične vokalne izvedbe i tehnike popularnih žanrova te koketira sa različitim glazbenim žanrovima. Njezin osebujan vokalni izražaj, podjednako tehnički i interpretacijski malo koga ostavlja ravnodušnim „muzikalnost i ljepota“ (Emma Kirkby, sopran) „vokal koji donosi novu emociju” (Novi List), “glas svjetskih pozornica” (Malek Jandali, sirijsko-američki pijanist i kompozitor), „amazing vocalist and interpreteur“ (Luis Lugo, kubanski pijanist i kompozitor), „glas, tehnika, muzikalnost“ (Mirta Soto, argentinska dirigentica), „mnogi su pjevali u Town Hallu al rijetko čujemo takav vokal“ (Town Hall Birmingham, Production Team Purdy Bhogal)…
Pjevanjem se bavi od najranije dobi. Pjevanje upisuje u klasi koncertne umjetnice, mezzo sopranistice Rahilke Burzevske, te poslije završenog Učiteljskog fakulteta u Zagrebu magistrira solo pjevanje / vokalnu izvedbu na prestižnom Royal College of Music u Londonu kao stipendistica zaklada The Staples Trust, Frankopan Fund i Sainsbury Trust. Finalistica je nekoliko prestižnih međunarodnih natjecanja.
Od 2013. redovito nastupa sa gitaristom Darkom Horvatom s kojim osvaja priznanja i prve nagrade na međunarodnim natjecanjima u SADu, (najbolja gospel blues vokalna izvedba, prva nagrada u kategoriji tradicionalne glazbe u New Yorku i nastup u glasovitoj Stern /Perelman dvorani u Carnegie Hallu u lipnju 2018; Woman of Excellence International Gospel Artist Award Atlanta, Georgia 2018.). Dobila je i posebnu zahvalu Predsjednice RH za uspješnu promociju hrvatskih talenata. Dobitnica je i sponzorstva Metro Njemačka 2018 i 2019 godine. Nastupa u svom soul funky afro jazz sastavu SoulBeat te kao solist ne nekoliko različitih atraktivnih glazbenih projekata. Bavi se tzv. cross vokalnom pedagogijom (podučava klasičnu tehniku i belting tehnike, tehnike popularnih žanrova) a zadnje vrijeme iznimno je tražena iz područja belting tehnike. Održava radionice i seminare diljem zemlje i izvan a nedavno je započela i profesionalnu suradnju sa akademijom u Splitu i Zagrebu. Članica je HUOKUa, te vodi svoj vokalni studio, obrt za poduku i umjetničko stvaralaštvo. Trenutno radi i na autorskoj glazbi za UK tržište.
Dođite i poslušajte Ivanu Galić u Mamas&Tapas bar u petak od 20 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE