Franjo Dragičević, profesor Tehničke škole Čakovec, iznio svoju stranu priče o sukobu s učenicima

Tehnička škola Čakovec
Tehnička škola Čakovec.

Franjo Dragičević, profesor Tehničke škole Čakovec, koji se jučer sukobio s dva učenika iznio je svoju stranu priče za RTL.

>> Istražuje se kako je došlo do incidenta između učenika i profesora u Tehničkoj školi Čakovec

Iz Čakovca stiže vijest o profesoru koji je istukao dvojicu svojih učenika nakon što su ga tijekom nastave pogodili kredom.

– Profesor je ustao osam učenika izbacio ih van, nakon čega učenici tvrde da je jedan pljunuo na klupu, nakon čega ga profesor hvata za vrat, udara po glavi, te nogom udara u zadnji dio tijela i učenik tada izlazi iz razreda, da bi nakon pet minuta profesor izašao na hodnik uhvatio drugog učenika, odvukao ga u kabinet te ga tamo odgurnuo u stol i tukao. Dvaput ga pljusnuo i jednom udarac u tijelo – rekao je jedan od učenika srednje tehničke škole u Čakovcu.

Profesor strojarstva je godinu dana do mirovine.

– Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio,
da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman. Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao… Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti – rekao je profesor Franjo Dragičević.

Uključene su sve nadležne institucije.

Ostavi komentar