Fra Ivan Matić vodi duhovnu obnovu u župi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu

crkva jug
Duhovna obnova održat će se u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu

Od 7. do 9. listopada u crkvi sv. Antuna Padovanskoga održat će se duhovna obnova pod geslom “Nek mi bude po tvojoj riječi”.  Voditelj je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor , a obnova je  priređena ususret 20. obljetnici početka smostalnog djelovanja župe sv. Antuna Padovanskog.

Fra Ivan Matić svećenik je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Životni ga je put iz rodnog Janjeva vodio u Zagreb, gdje otkriva svoj franjevački poziv u Redu manje braće, te 1989. godine započinje svoju franjevačku formaciju. Studirao je u Asizu, gradu sv. Franje, a nakon toga, od 1995. do 2000., živi i djeluje u Zagrebu. Njegov franjevački put obilježen je evangelizacijom mladih, studenata i radničke mladeži, pripravom katekumena za sakramente, a na poseban način radom s Franjevačkom mladeži (Frama) i Franjevačkim svjetovnim redom (OFS).

Od 2000. do 2013. boravi u Rimu u generalnoj kuriji Reda manje braće, gdje je na službi generalnog asistenta za Franjevački svjetovni red i Franjevačku mladež u svijetu. Služba je to koja mu je omogućila brojne susrete s mnogim franjevačkim zajednicama iz cijele Franjevačke obitelji širom svijeta.

Nakon povratka iz Rima, od konca svibnja 2013. pomaže fra Zvjezdanu Liniću oko vođenja duhovnih obnova na Taboru, a od početka srpnja iste godine je i službeno namješten u Kući susreta Tabor gdje je danas voditelj kuće Susreta Tabor.

Raspored duhovne obnove:

Ponedjeljak, 7. listopada

18:30 – Pobožnost svete krunice

19:00 – Sveta misa i propovijed

20:00 – Molitva predanja i ozdravljenja pred Presvetim

Utorak, 8. listopada

18:30 – Pobožnost svetom Antunu

19:00 – Sveta misa i propovijed

20:00 – Molitva oslobođenja pred Presvetim

Srijeda, 9. listopada

18:30 – Pobožnost svete krunice

19:00 – Sveta misa i propovijed

20:00 – Molitva zahvale pred Presvetim

Četvrtak, 10. listopada

19:00 –  sveta misa –  predvodi mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, slavlje 20. obljetnice od početka samostalnog djelovanja župe sv. Antuna Padovanskog

 

 

Ostavi komentar