FOTO: Zvučna terapija i predavanje uz obljetnicu rođenja dr. Rudolfa Steinera

Mila Željeznjak
Mila Željeznjak govorila je o Anđeoskom svijetu u djelu Rudolfa Steinera

Poklonike nauka dr. Rudolfa Steinera niske zimske temperature nisu spriječile doći ovog ponedjeljka na umjetničku večer posvećenu obljetnici njegova rođenja. Program je održan u multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Ljiljana Križan ravnateljica knjižnice u ime domaćina zahvalila je posjetiteljima na dolasku te najavila goste obljetničkog programa.

Dijana Posavec
Dijana Posavec

Ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner D. Kraljevec Dijana Posavec podsjetila je na osnove nauka ovog svjetski poznatog znanstvenika, erudite, duhovnog istraživača, vizionara i umjetnika te istakla:

– Rudolf Steiner rođen je 1861. u Donjem Kraljevcu i ove se godine 27. veljače obilježava 157. obljetnica njegova rođenja. Dio proslave obljetnica odlučili smo organizirati ovdje u Čakovcu ovom umjetničkom večeri. Za sam dan rođenja, dakle 27. veljače planirali smo održati donatorsku večer u Termama Sv. Martin, ali smo to odgodili zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. O novom terminu javnost ćemo pravovremeno informirati. Ovu godinu odlučili smo još snažnije posvetiti popularizaciji lika i djela dr. Rudolfa Steinera diljem Hrvatske. Pokazalo se da su predavanja što smo ih održali u Varaždinskoj županiji odlično prihvaćena i posjećena. Sad ćemo ih organizirati u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole potom su interpretirale Steinerove pjesme, a Mila Željeznjak govorila je o Anđeoskom svijetu u djelu Rudolfa Steinera odnosno kratko predavanje pod nazivom “Boje duše”.

Umjetnička večer završila je 15-minutnom terapijom zvuka u izvedbi Gorana Vadlje iz Donjeg Kraljevca koji se bavi zvukom, kristaloterapijom i Huachuma šaminizmom. Uvodno je govorio o utjecaju i blagotvornom djelovanju zvuka na organizam.

foto: rr

umjetnicka vecer Rudolf Steiner (29)_resize

Ljiljana Križan Mila Zeljeznjak

Ostavi komentar