FOTO: Vrtić u Mačkovcu dobio novo ruho i nove igračke; održana Smotra učeničkih zadruga

Dječji vrtić Mrav Mačkove otvorenje1
Otvorenje vrtića Mrav

Podjelom tradicionalnih igračaka u Dječjem vrtiću „Mrav“ u Mačkovcu te smotrom učeničkih zadruga Međimurske županije održanom u središtu Čakovca, u četvrtak je započeo program obilježavanja Dana Grada Čakovca.

Grad Čakovec je o ovome poslalo priopćenje za medije koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića „Mrav“ u Mačkovcu, koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić „Cipelica“, počeli su početkom ove godine, a završili prije mjesec dana. Uređeno je pročelje, staza oko objekta, ulaz za osobe s teškoćama, zamijenjena stolarija, izolirani stropovi, uređen sanitarni čvor, a oličene su i prostorije. Ukupni troškovi iznosili su nešto manje od 600 tisuća kuna, a sa 40 posto sufinancirani su sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Završetak radova prigodno je obilježen programom „Dajmo djeci korijene i krila“, koju zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj iz Krapine, a putem kojeg se njeguju narodni običaji te vrtićima daruju tradicionalne igračke.  Ovo je već peti vrtić na području Grada koji dobiva ovakve igračke, a da ih djeca odlično prihvaćaju, posvjedočili smo i u Mačkovcu.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, nije slučajno što smo program obilježavanja dana grada započeli s donacijom namijenjenom upravo našim najmlađim sugrađanima. Čakovec je grad prijatelj djece, tu titulu svake godine potvrđujemo i unaprjeđujemo, a obnavljanjem i darivanjem vrtića u Mačkovcu, pokazujemo da je u sastavu Grada i 13 mjesnih odbora u koje ravnomjerno ulažemo, rekao je Kovač, zaželivši djeci puno igre, smijeha i veselja u obnovljenim prostorima te s novim igračkama.

Osim gradonačelnika, programu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, predsjednik MO Mačkovec Dragutin Balog, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cipelica“ Gordana Šoltić Siladi, članovi Upravnog vijeća ustanove i gradski vijećnici.

U isto vrijeme, u Ulici kralja Tomislava u Čakovcu počela je Smotra učeničkih zadruga Međimurske županije. Organizator je bio Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, koji ovu smotru organizira peti put za redom. Okupilo se devet učeničkih zadruga iz cijelog Međimurja, koji su građanima prezentirali što sve rade i kakvim se aktivnostima bave. Izložene radove razgledali su i gradonačelnik Kovač i zamjenik Medved.

Foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar