FOTO i VIDEO: Varaždinski studenti dobili najmoderniji dom u regiji!

Moderan studentski kompleks u Varaždinu
Moderan studentski kompleks u Varaždinu

Varaždinski studenti imaju veliki razlog za slavlje povodom otvorenja novog i modernog studentskog doma koji je najveća investicija grada Varaždina i cijele županije!

Realizacija projekta započela je još prošle godine u svibnju, a danas je pretvorena u moderni kampus koji se sastoji od studentskog doma i restorana koji je već ranije završen. Ovo je investicija vrijedna 143 milijuna kuna, od čega su 141,5  milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni plan Konkurentnost i kohezije, te nacionalne kontribucije.

Na svečanom otvorenju naglasak je bio na najnovijim tehnologijama i očuvanja okoliša zbog kojeg je upravo ovaj studentski kampus najmoderniji u regiji. Na krovu zgrade nalaze se solarni paneli koji su zaslužni za proizvodnju energije, a za grijanje i hlađenje koriste se dizalice topline voda-voda. Također, za sanitarije i zalijevanje trave dom će koristiti kišnicu, a studenti će imati zadatak da odvajaju otpad i odlažu ga u podzemne spremnike za smeće. Sve ovo studentski kompleks je pretvorilo ju pasivnu zgradu A+ kategorije na pet katova.

Na otvorenju smo imali priliku zaviriti u sam dom koji ima 579 kreveta, odvojene sanitarije (poseban wc i tuš kabinu), vanjske terase, modernu kuhinju, dva lifta, podzemnu garažu i spremište za bicikle čime je studentima pružena maksimalna privatnost.

Studentski dom pretvoren je u prekrasnu oazu, mjesto za učenje i druženje, a uz sve nabrojene prednosti, u dvorištu su postavljene sprave za vježbanje na otvorenom, ograđeno košarkaško igralište, te pametne klupe i solarno drvo.

Na svečanom otvorenju prisustvovao je premijer Andrej Plenković, uz potpredsjednika sabora Predraga Štromara, ministricu Blaženku Divjak, gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka, varaždinskog župana Radimira Čačića te ravnatelja Studentskog centra Varaždina Nenada Milijaša.

U nastavku pogledajte izjavu premijera Andreja Plenkovića na otvorenu novog studentskog doma u Varaždinu!

FOTO/VIDEO: Dora Vadlja

Ostavi komentar