FOTO: Vesela proslava Svjetskog dana Roma u Sitnicama

Svjetski dan Roma Sitnice

U subotu, 8. travnja u popodnevnim satima u ulici Sitnice u Murskom Središću  održana je proslava Svjetskog dana Roma u organizaciji Vijeća romske nacionalne manjine Grada Mursko Središće.

Proslava je započela kulturno–umjetničkim programom, a održan je i nogometni susret između romskog naselja Lončarevo i romskog naselja Sitnice.

Na proslavi su bili i brojni uzvanici: gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Zvonko Vrtarić, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić i pedagoginja škole Marija Zadravec Kvakan, predstavnik DVD-a Mursko Središće Juraj Zadravec, predstavnik Roma Međimurske županije Željko Balog i predstavnik naselja Lončarevo Josip Balog, kao i mnogi prijatelji i poznanici.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sitnice Milorad Mihanović na početku je pozdravio goste i zahvalio se gradonačelniku na pomoći kod organizacije proslave.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Murskog Središća i ravnatelj OŠ Mursko Središće ističući da je suradnja između stanovnika Sitnica i grada i škole sve bolja i da svi moramo raditi na tome da zajednički život učinimo što kvalitetnijim i ljepšim.

Za sve prisutne pripremljen je ukusan bograč, piće za osvježenje i glazba, a proslava je nakon službenog dijela nastavljena u plesnom i sportskom duhu.

(as)

Ostavi komentar