FOTO: Vatrogasci Donjeg Mihaljevca na izletu u Legradu i Đurđevcu!

Vatrogasci DVD-a Donji Mihaljevec krenuli su na izlet prema ušću Mure i Drave u Legradu gdje je bio doručak na otvorenom sa domaćim proizvodima. Nakon toga su otišli u Galeriju naivne umjetnosti u Hlebine gdje su uz stručno vodstvo razgledali galeriju slika i ostalih umjetničkih djela.

Bili su u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Molvama gdje ih je dočekao fra Zdravko Tuba i uz iscrpnu priču pokazao crkvu i ispričao povijest ove župe. Poslije ih je na  put odveo u obližnju šumu Repaš u kojoj smo odmorili u sjeni stoljetnih hrastova i bukvi. Kasnije su krenuli u Đurđevac gdje su posjetili stari grad Đurđevac i čuli povijesnu priču o tzv. „picoku“ kojim je obranjen grad Đurđevac od najezde Turaka.

Posjetili su i Muzej grada Đurđevca kao i Đurđevačke peske sa devama. Nakon toga svega, kao krajnja destinacija bio je OPG Karlovčan u mjestu Brodić nedaleko Đurđevca gdje su uz gostoljubivog domaćina Nevena Karlovčana razgledali OPG koje sadrži mnoštvo starina i u njihovom restoranu imali ukusnu večeru.

Ovaj izlet dogovorili su i organizirali Božidar Vlah koji je ujedno bio i vođa ovog puta i Mario Bartolić koji nažalost radi operativnog zahvata nije mogao s njima na put.

Ostavi komentar