FOTO: Uz Dan Općine Strahoninec otvoren novoizgrađeni dio dječjeg vrtića Suncokret

U nazočnosti velikog broja onih najmlađih,ali i malo starijih mještana Strahoninca, predstavnika općinske vlasti te mnogobrojnih gostiju iz političkog, vjerskog i društvenog života iz mnogih dijelova Međimurja, u tamošnjem dječjem vrtiću Suncokret održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Strahoninec i svečanost otvorenja novoizgrađenog djela vrtića , a sve u sklopu obilježavanja Dana Općine.

Na samom početku predsjednik OV-a Vladimir Lepen sve je nazočne podsjetio kako je prošla svečana sjednica povodom Dana Općine održana u tada novo izgrađenoj sportskoj dvorani OŠ Strahoninec, a sada godinu dana kasnije u dječjem vrtiću. Time su u dvije godine u Strahonincu izgrađena dva najznačajnija objekta namijenjena onim najmlađim stanovnicima općine.

Općinski načelnik Franjo Lehkec istaknuo je kako 30. rujna 2019. s radom započinje i novoizgrađeni dio vrtića kojim se dobila nova kvadratura postojeće zgrade, nova kuhinja te popratne prostorije. U dogradnju, opremanje i vanjsko uređenje ukupno je utrošeno 4.415.000,00 kuna. Projekt dogradnje dječjeg vrtića sufinanciran je sredstvima EU fonda te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i vlastitim sredstvima iz proračuna. Početkom listopada započinje energetska obnova „starog“ dijela vrtića te je potpisan ugovor o radovima u iznosu od 1.024.647,50 kuna. Projekt energetske obnove je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 629.989,07 kuna i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 240.697,09 kuna, a preostali iznos financirat će općina sredstvima iz proračuna. Tim investicijama stvorit će se visoki standardi predškolskog odgoja i naši najmlađi mještani dobit će svoj suvremen prostor za stjecanje znanja i vještina.

Svoje zadovoljstvo povodom današnje svečanosti izrazila je i ravnateljica dječjeg vrtića Svjetlana Topolnjak. -S ponosom i radošću dočekali smo današnji dan, kada naš dograđeni vrtić otvara svoja vrata, čime će se ostvariti još kvalitetniji rad u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Čestitke je djeci, ali i svim mještanima uputila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak. Ona je tom prigodom najavila i skori početak energetske obnove zgrade OŠ Strahoninec, dok će dogradnja same škole kako bi se mogla organizirati jednosmjenska nastava, kako je kazala, ipak za sada morati malo pričekati. U sljedećih pet godina školu nećemo nadograditi i proširiti, ali ćemo svakako pripremiti i taj projekt za budućnost.

Na samom kraju svečanosti, rezanjem vrpce novi dio vrtića otvorili su sami polaznici Ema Vidović i Jan Kovač uz malu pomoć općinskog načelnika Franje Lehkeca i ravnateljice Suncokreta Svjetlane Topolnjak, dok je blagoslov uz prigodnu molitvu podijelio tamošnji župnik vlč. Branko Sajković. Spomenimo kako su u kulturno glazbenom djelu programa uz , naravno domaćine , mališane iz dječjeg vrtića Suncokret sudjelovali i učenici OŠ Strahoninec, te Pjevački zbor Općine Strahoninec. Tom prigodom predsjednica zbora Nadica Patafta ravnateljici dječjeg vrtića predala je i prigodni poklon.Slavlje uz Dan Općine Strahoninec nastavljeno je uz veliku vrtnu zabavu ispod šatora postavljenih nedaleko od samog vrtića, a u gastronomskoj ponudi našao se i pečeni vol.

 

Ostavi komentar