FOTO: Uz bogat kulturno umjetnički program održana svečana sjednica Dekanovca!

Nagrađeni mještani Dekanovca
Nagrađeni mještani Dekanovca

U Domu kulture u Dekanovcu danas je održana svečana sjednica. Dekanovec sutra, 13. svibnja slavi svoj 22. rođendan. Svečanost su otvorili članovi Limene glazbe Dekanovec himnom, a nakon toga je prikazan kratki film povodom 22 godine postojanja Općine Dekanovec.

Suzana Petak predsjednica Općinskog vijeća održala je svoj govor i pritom pozdravila goste, načelnike i gradonačelnike Međimurske županije i župana Matiju Posavca, mještane, gospodarstvenike i članove udruga.

-Danas kada slavimo 22. rođendan Općine Dekanovec, želim zahvaliti svima na suradnji, te istaknuti da smo složnim i nesebičnim radom svakog pojedinca uvelike obogatili i unaprijedili život u našem mjestu. Dokaz tome je vjerno čuvanje tradicije, kulturnih običajam, prirodnih ljepota, glazbenih talenata, ali i promicanje političkih, moralnih i društvenih vrijednosti, te posebice ulaganja u djecu i mlade naraštaje, želeći im dati dobar primjer djelovanja i osigurati im dobre uvjete života, poručila je predsjednica OV Dekanovec Suzana Petak.

Suzana Petak, predsjednica OV Dekanovec Suzana Petak, predsjednica OV Dekanovec
Suzana Petak, predsjednica OV Dekanovec

Nakon govora učenici PŠ Florijan Andrašec – mlađa folklorna skupina nastupili su s pjesmama Tam pre našoj staroj Muri i Žena ide v goste. Svima prisutnima u govoru se obratio načelnik Ivan Hajdarović koji je istaknuo važnost Projekta ljudi.

Na svečanosti su sve prisutne razdragali i nasmijali učenici 5., 6. i 7. razreda OŠ Domašinec dramskom igrom Regica, nastala po istoimenoj pjesmi Florijana Andrašeca. Nastupili su i KUU Florijan Andrašec s 3 kola prema originalnim koracima kakvima je Andrašec učio svoje plesače.

Na svečanosti su se podijelila i javna priznanja istaknutim mještanima Dekanovca.

Javno priznanje Svenu Strahiji uručili su Suzana Petak i načelnik Ivan Hajdarović za izvrsne rezultate u karateu, kao i Lauri Strahiji. Nakon njih nagrađene su Nada Tomašek i Ljubica Đurkin za nesebičan rad u području kulture i promoviranju Dekanovca.

FOTO: Dora Vadlja

Ostavi komentar