FOTO: Udruga žena Slakovec organizirala izlet po gornjem Međimurju

Udruga žena Slakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Članice Udruge žena Slakovec organizirale su nezaboravan izlet u gornje Međimurje. Prvo smo prošetale šetnicom uz Muru u Murskom Središću, a zatim krenule prema bregima.

Najprije smo posjetile Mlin i Mlinarevu hižu, a zatim je uslijedila vožnja skelom, šetnja labirintom i okrijepa kavom s pogledom na Muru. Sljedeće je bio posjet Crkvi Sv. Jeronima u Štrigovi, gdje nas je dočekao srdačan domaćin Josip Mikec i ispričao nam povijest crkve i Štrigove i još mnogo, mnogo toga. Put nas je dalje odveo u vinariju Borisa i Danice Novak, gdje su nas domaćini počastili sa nekoliko sorti predivnih vina bolje reći, kak je to i gospon Mikec rekel: “Rajskog nektara”. Odmah iza drugog vugla goric, već smo se našle na Mađerkinom bregu, a otud pogled, po predivnom vremenu, seže na sve strane svijeta. Napravile smo malu piknik pauzu i onda tako okrijepljene krenule dalje prema Izletištu obitelji Perhoč na farmu jelena i muflona. Tu smo degustirale suhomesnate prerađevine od divljači, hranile smo životinje i malo ih naslikavale.

Na OPG-u Hažić, pustile smo f pogon Klopoca. Kušale smo predivne sokove i čips od jabuka. Kak bi to bilo da popevke nebi bilo, zato smo još malo dale otišle prema “Potrtom kotaču” i tu malo zaplesale. Nakon par sati veselo i sretno vratile smo se u naš lepi mali Slakovec.

Ostavi komentar