FOTO: Učiteljski fakultet na Božićnom sajmu uručio posebne zahvalnice

Odlukom dekana prof. dr. sc. Ivana Prskala dodijeljene su Zahvalnice za izuzetno uspješnu suradnju u protekloj akademskoj godini zaslužnim pojedincima.

S područja djelovanja Odsjeka u Čakovcu, Zahvalnica je  uručena Nevenki Breslauer, dekanici Međimurskog veleučilišta, a dodijeljene su još i Matiji Posavcu, županu Međimurske županije, Stjepanu Kovaču, gradonačelniku Čakovca i Nenadu Milijašu, ravnatelju Studentskog centra Varaždin, koji su je 12. prosinca primili.

Radi se o posebnim zahvalnicama, koje su uručili dekan i izv. prof. dr. sc. Tamara Turza-Bogdan prodekanica za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u okviru Božićnog sajma studenata i Vijeća Odsjeka fakulteta u maloj dvorani za proslave. Uz prisustvo mnogobrojnih studenata učiteljskog i odgojiteljskog smjera te studentske Udruge Učitelji za djecu, koji su zajedno pripremili sjajan program i jedinstvene proizvode za svoj sajam, svečanosti su prisustvovali i prodekani, profesori, te umirovljeni profesori.

U Međimurju se radi na tome da naši studenti imaju najbolji mogući standard

Na ovaj način barem malo vraćamo dug prema prijateljima Učiteljskog fakulteta, jer smo svjesni što ste sve napravili da bi bili još čvršća sveučilišna Županija, ali i da bi naši studenti imali najbolji mogući standard. Hvala Vam što ste radili na tome zajedno s nama, svjesni smo kako je svaki naš  uspjeh bio vezan uh trud i rezultate studenata. Svaki ostvareni rezultat je velika stvar i vrijednost dobro organizirane uprave koja je u stanju živjeti sa svojim narodom – rekao je dekan i dodijelio posebne Zahvalnice.

Ovakva priznanja rezultat su prije svega onoga što kao Županija činimo za obrazovanje, potičući naše školarce, ali i studente, s jedne strane kroz gradnju infrastrukturnih uvjeta i izgradnju Studentskog doma, te s druge strane projektima i potporama poput jednokratnog iznosa od 500 kuna, studentskih kredita i slično. Sve to dovodi do jačanja našeg Učiteljskog fakulteta ali i Međimurskog veleučilišta, ali samim time i našim mladih, te nam je želja da iz godine u godinu budemo Županija sa sve većim postotkom visokoobrazovanih ljudi – pritom je naglasio Posavec, župan Županije koju je i Ministarstvo financija istaknulo kao onu koja upravo najviše proračunskog novca izdvaja za obrazovanje.

Uz zahvalu na ovom priznanju, međimurski župan zahvalio je i svim studentima na ovom hvalevrijednom sajmu, na kojem su se sakupljali prilozi za obitelji slabijeg socijalnog statusa. Pripremljene su tkao pjevačke, plesne i instrumentalne točke, a uz zbor fakulteta i tamburaški sastav, ugostili su Hrvatsko pjevačko društvo iz Virovitice. Nakon uručenja zahvalnica organizirano je druženje djelatnika i umirovljenika, uz domjenak.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE