FOTO: U III. osnovnoj školi u Čakovcu otvoren drugi Code Club u Međimurskoj županiji

otvorenje Code Club III OS Ck (5)_resize
Robotika je sve popularnija među osnovnoškolcima

U III. OŠ Čakovec od 26. – 30. lipnja održan je Kamp tehničke kulture. Unutar toga danas je upriličena i svečanost otvaranja drugog Code Cluba u Međimurskoj županiji. Prvi je otvoren i započeo je s radom u Murskom Središću 9. lipnja u prostorima Centra za kulturu u organizaciji Radiokluba Međimurje, Čakovec – Sekcije Mursko Središće.

U ime Zajednice tehničke kulture Međimurske županije govorio je Željko Medved ujedno podsjećaju na ovogodišnje uspjehe mladih tehničara na državnim natjecanjima. Naglasio je kako projekt “Hrvatska stvara” ima za cilj da se kod mladih u cijeloj Hrvatskoj potakne kreativni duh, da se formiraju lokacije gdje se mogu sastajati, učiti i stvarati :

– Pokretanjem klubova u Hrvatskoj djeca dobivaju mogućnost učiti i napredovati na isti način kao i njihovi vršnjaci diljem svijeta. U sklopu projekta „Hrvatska stvara“ prva dva kluba u svakoj županiji dobivaju na korištenje 2 STEMI Hexapod robota za učenje i daljnji rad s djecom što je realizirano i roboti su u funkciji.

otvorenje Code Club III OS Ck (9)_resiz
Svečanost otvorenje drugog Code Cluba u Međimurskoj županji održano je u predvorju III OŠ Čakovec

Na svečanosti otvaranja drugog Code Cluba u Međimurskoj županiji govorili su još i župan Matija Posavec, dogradonačelnik Grada Čakovca Mario Medved, ravnateljica III OŠ Nataša Hajdinjak i Ljubić Zvonko koji će u školi voditi Club.

Nakon Murskog Središća i Čakovca, želju za formiranjem Code Clubova na jesen izrazile su Osnovne škole Ivanovec i “Ivan Goran Kovačić” iz Svetog Jurja na Bregu.

foto: zv

 

Ostavi komentar