FOTO: U Čakovcu počast žrtvama Vukovara. Majke poginulih suznim očima kažu: – I nakon 27 godina, teško je…

Kolona sjecanja Cakovec (34)_resize
Zapaliti lampione kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata došli su i brojni građani

– I nakon 27 godina teško je. kazala mi je jedna od majki koja je izgubila sina na vukovarskom bojištu večars kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata odakle je prvi put  u Čakovcu krenula obljetnica sjećanja na vukovarske žrtve.

Počast 27. obljetnici sjećanja na žrtvu Vukovara organizirala je Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli”.

Željko Sršan, vukovarski branitelj
Željko Sršan, vukovarski branitelj

Nakon što su položeni vijenci kod spomenika braniteljima u Perivoju Zrinskih održana je molitva koju je vodio fra Tomislav Božiček za sve poginule u Domovinskom ratu, a prigodne govore održali su sudionik obrane Vukovara Željko Sršan i župan Matija Posavec. Sršan je naglasio kako se prošlo punih 27 godina od vukovarske žrtve a nitko još nije za to odgovarao. Župan Posavec podsjetio je kako 78 međimurskih poginulih i nestalih branitelja nikada ne smijemo zaboraviti i kako bi svatko trebao barem jednom otići pokloniti se žrtvama u Vukovar.

fra Tomisla Božiček i župan Matija Posavec

Potom je Kolona sjećanja u tišini s pijetetom  krenula od Trga Republike ulicom Matice hrvatske i Novakovom do Vukovarske ulice gdje su zapaljeni lampioni, a u rotoru kod Hotela Park lampionima je ispisana riječ Vukovar.

Kolona sjecanja Cakovec (44)_resize
Za Vukovar je lampaš zapalio i Juraj Pinc iz Čakovca (7,5 godina). Došao je sa djedom

U Koloni sjećanja sudjelovali su župan Matija Posavec sa suradnicima, gradonačelnik Stjepan Kovač sa suradnicima, predstavnici Zrinski garde i Ogranka Matice hrvatske Čakovec, Počasni zdrug UDVDR, Zrinska garda Čakovec, PUM sa zastavama, hrvatski branitelji sudionici obrane Vukovara, roditelji, supruge i djece nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja domovinskog rata Međimurske županije, predstavnici političkog, vjerskog,kulturnog i javnog života Grada Čakovca i Međimurske županije, članovi Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije, djeca osnovnih i srednjih škola, građani Čakovca te brojni Čakovčani i žitelji Međimurske županije.

Lampione u Vukovarskoj ulici zapalili su čelnici Grada Čakovca i Međimurske županije

foto: rr

FOTOGALERIJU obljetnice za spomen Vukovara zabilježio je i Mario Golenko. Pogledajte je OVDJE.

Zvonimir Košir, Vladimir Vidović i Franjo Žerjav iz Savske Vesi također su upalili lampione na čakovečko rotoru

Kolona sjecanja Cakovec (3)_resize

 

Ostavi komentar