FOTO: Sudionici natječaja Međimurskih novina Čiji je vrt najljepši: Dobitnici plakete Ambasadori zelenog Međimurja

Pobjednice ovogodišnjeg natječaja Čiji je vrt najljepši

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine organizirala dodjelu priznanja u akciji Čiji je vrt najljepši. Ambasadori zelenila i međimurskog cvetnjaka okupili su se u Palači turizma u Čakovcu kako bi im se osobno uručila priznanja.

Marljivim međimurcima priznanja su uručili direktor Međimurskih novina Tomislav Novak, župan i ujedno predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija Posavec. Cilj akcije Čiji je vrt najljepši je kako bi se potaknulo stanovnike Međimurja u održavanju i uljepšavanju okućnica, a time i cijele županije.

– Ovaj projekt vrlo je važan za sve nas i drago mi je što su ga prepoznale Međimurske novine. Taj uspjeh je važan za sve nas, na ovaj način promoviramo naše Međimurje, rekao je župan Matija Posavec.

Na ovogodišnji nagradni natječaj prijavio se rekordan broj od 22 ambasadora našeg Međimurja koji su otvorili vrata svojih dvorišta i pokazali prekrasno uređene vrtove i okućnice. Svaki vrt ima svoje posebnosti, te vlasnici unosi vlastiti izričaj i stil. I godine odabrala su se tri najljepša, a kao dodatna kategorija birao se i najljepši cvijet.

– Hvala vam svima što ste prepoznali ovu akciju. Ponosni smo što ste se javili u ovom broju, od Gonjeg do Donjeg Međimurja. Dugo vremena smo bili sramežljivi pred vlastitim ljepotama, između dvije rijeke, a najveća vrijednost su upravo naši ljudi, rekao je direktor Međimurskih novina Tomislav Novak.

Priznanja za sudjelovanje  natječaju Čiji je vrt najljepši dobile su Vesna Vizinger iz Brezja, Barbara Crnčec iz Gornjeg Kuršanca, Rozalija Fučko iz Ivanovca, Angela Ciglar iz Male Subotice, Cele Tkalec iz Remisa, Zdravko i Mirjana Ladić iz Bogdanovca, Helena Matoša iz Peklenice, Ružica Šoltić iz Lopatinca, Vanja Detić Veseli i Alen Veseli iz Šenkovca, Spomenka Bacinger iz Vukanovca, Kristina Kozar iz Ivanovca, Nada Bister iz Savske Vesi, Marija Kolarić iz Peklenice, Amalija Augustić iz Čakovca, Marija Lovrek iz Nedelišća, Petra Vugrinec iz Šenkovca, Nada Baksa iz Gardinovca, Marijana Ciglarić iz Dunjkovca i Barbara Fučec iz Ivanovca. 

3. MJESTO – ANA PERČIĆ nagrađena je velikom sadnicom šarenolisne japanske vrbe Salix Hakuro Nishiki iz tvrtke Stella floris

2. MJESTO – ŠTEFICA MIŠIĆ nagrađena zemljom za cvijeće s dostavom iz tvrtke AgroHoblaj Mursko Središće

1. MJESTO – LJUBICA RIBIĆ nagrađena s poklon bon u BAT-u u vrijednosti od tisuću kuna

Marija Lovrek iz Nedelišća dobila je nagradu za najljepši cvijet bugenvilija koji se birao ove godine kao posebna kategorija. Njezina nagrada je šest mjesečna pretplata na Međimurske novine.

Ostale sudionice u natječaju dobile su priznanje ambasadora i poklon vrećicu iz BATA. 

Svim sudionicima čestitamo i zahvaljujemo što su se prijavili na nagradni natječaj, te na ovaj način pokazali što sve rade vrijedne međimurske ruke. Nagrade ćete sigurno dobro iskoristiti za daljnje uređivanje svojih prekrasnih okućnica.

Cijeli program glazbeno su uveličale članice ženske vokalne skupine Pučpuljike, a nakon svečanog dijela programa slijedila je zakusna, druženja i razmjena ideja za buduće uređenje.

Ostavi komentar