FOTO: Spretnost i brzinu najbolje iskazali vatrogasci DVD-a Domašinec

Tradicionalno vatrogasno natjecanje upotrebom podzemnog hidranta ove godine se održalo 21-u godinu zaredom u Međimurskoj županiji. Ovogodišnji domaćin je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Selnica, koji su se iskazali kao uzorni i spremni domaćini.

Nastupilo je ukupno tridesetak ekipa u četiri različite kategorije. izvodile su se dvije vježbe, od kojih se bolja bodovala za ukupni poredak. Ekipu su činili pet vatrogasaca koji su postavljanjem hidrantskog nastavka u podzemni hidrant i puštanjem vode do mlaznice pokušali isto učiniti što je brže moguće. Vježba se završavala rušenjem mete na stalku.

U najbrojnijoj i najjačoj kategoriji muških nastupilo je 11 ekipa, a najbrži i najspretniji su bili vatrogasci DVD-a Ferketinec osvojivši ukupno 457,53 bodova, za njima je bila ekipa DVD-a Palinovec sa 1,66 manje osvojenih bodova, dok je treća ekipa bila iz DVD-a Vratišinec I zaostavši za prvoplasiranom ekipom 3,65 bodova.

U ženskoj kategoriji nastupilo je devet ekipa, a ekipe DVD-a Domašinec su pokazale da im nema ravnih. Prvoplasirana ekipe je bila iz DVD-a Domašinec I osvojivši 456,73 bodova, drugoplasirana također iz DVD-a Domašinec II zaostavši 2,72 bodova te trećeplasirana ekipa DVD-a Vratišinec osvojivši 453,44 bodova.

U kategoriji mladeži ukupno je nastupilo deset ekipa. U muškoj konkurenciji prvoplasirana ekipe je bila iz DVD-a Domašinec, drugoplasirana iz DVD-a Vratišinec i treća od domaćina, DVD-a Selnice.

U ženskoj konkurenciji prva je bila ekipa DVD-a Domašinec, druga DVD-a Selnica, a treća DVD-a Gornji Kraljevec.

Natjecanje je posjetio između ostalih županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj, član zapovjedništva VZMŽ Stjepan Tomašek; predsjednik vatrogasne zajednice područja općina Selnica, Sv.Martin na Muri, Vratišinec i grada Mursko Središće Marko Strojko; načelnik općine Selnica Ervin Vičević i mnogi drugi. Nakon proglašenja uslijedila je velika vatrogasna veselica na otvorenom uz živu glazbu. (dp)

Ostavi komentar